Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2021. Március 11. 16:32, csütörtök | PR

Raktárbérlés és hatékony áruforgalom

Raktárbérlés és hatékony áruforgalom

Kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások esetén a legtöbbször fontos, hogy áruinkból raktárkészlettel rendelkezzünk, ezzel is gyorsítva az eladást.

Ennek azonban megvan a maga helyigénye, így, ha ilyen profilban tevékenykedünk, egy raktárhelyiség bérlése mindenképpen megfontolandó.

Áruforgalom hatékonyan

A gyors és hatékony kereskedelem kulcsfontosságú összetevője a megfelelően gördülékeny áruforgalom. Kereskedő és vevő közös érdeke az, ha a vásárolt termékek mielőbb elérhetők és rövid határidővel szállíthatók. A vállalkozás méretétől függetlenül fontos, hogy vagy gyorsan beszerezhető termékekkel kereskedjünk, de még jobb, ha rendelkezünk egy saját árukészlettel.

A raktáron lévő termékek már első blikkre is jóval kelendőbbek, hiszen az ügyfelek sokkal inkább vásárolják az azonnal elérhető cikkeket, mint amikre akár heteket is várni kell. Épp ezért a saját kereskedői érdekünk is, hogy megfelelő méretű raktérkészlettel rendelkezzünk. Ennek tárolása azonban egy külön megoldandó feladat, melynek ideális megoldása lehet a raktárbérlés.

Raktárhelyiségek minden mennyiségben

Országszerte rengeteg helyen találkozunk kisebb-nagyobb raktárépületekkel, sőt, akár egészen hatalmas logisztikai központokkal, ahol a nagyobb cégek áruelosztása zajlik napi szinten. Természetesen nem lehet mindenki kereskedelmi mogul, mégis, mindig érdemes tanulni a nagyoktól. Ha raktárbérlésben gondolkozunk fontos, hogy a saját igényeinkre szabottan válogassunk.

Az egyik legfontosabb szempont a bérelni kívánt raktár mérete. Mérjük fel viszonylag pontosan, hogy mekkora árukészletet szeretnénk felhalmozni és ahhoz mennyi helyre lesz szükségünk. A fokozatosság rendkívül fontos, hiszen, ha – ideális esetben – vállalkozásunk növekedésnek indul vélhetően nagyobb raktárra lesz szükségünk, ám mindig aktuálisan mérjük fel a helyigényünket.

Fontos lehet még a raktár elhelyezkedése, elsősorban az, hogy külsős helyszínen bérlünk raktárt, vagy pedig olyan üzlethelyiséget keresünk, mely már eleve rendelkezik raktárhelyiséggel. Mindkét opcióban rejlenek lehetőségek, a döntő érvet pedig ismét csak saját magunknak kell szolgáltatnunk, ami nem más, mint hogy mit kíván meg vállalkozásunk, elsősorban logisztikai szempontból.

Közel s távol gördülékenyen

Legyen a bérelt raktár akár két lépésre, akár pár kilométerre, a legfontosabb szempont a gördülékeny áruforgalom. Ha nagyobb méretű, vagy mennyiségű árucikkel kereskednünk, nagy valószínűséggel elkerülhetetlen, hogy egy kintebb eső helyszínen felépült, nagyobb méretű raktárt kelljen bérelnünk. Aggodalomra persze semmi ok, hiszen ezek az épületek jól megközelíthetőek, a főbb útvonalak mellett találhatók, így ezen sem fog múlni a hatékony kereskedelem.

Ha megtehetjük és vállalkozásunk profilja megengedi természetesen még kényelmesebb megoldás egy olyan üzlethelyiség bérbe vétele, mely rendelkezik saját raktárhelyiséggel. Ebben az esetben a felhalmozott áru nem vesz el területet az üzlethelyiségből, ugyanakkor mégis egy karnyújtásnyira lesznek a raktáron lévő áruink. Ahogy tehát már említettük, a legideálisabb megoldások mint a saját igényeinkhez igazítva születnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 17:48, kedd | PR

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat.

2023. November 22. 09:12, szerda | PR

K&H: fékre lépett a gyerekinfláció is.

2023. November 15. 15:27, szerda | PR

Újabb magyar innovációs siker: gél formában szedhetjük a vitaminokat

Korábban nem ismert módon könnyíti meg a vitaminszedést a magyar fejlesztésű gélvitamin.

2023. November 07. 10:43, kedd | PR

Újra MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Hatodszor nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.