Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Március 16. 15:25, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Razziázik a rendőrség és a MÁV a vasúti átjárókban március végéig

Razziázik a rendőrség és a MÁV a vasúti átjárókban március végéig

Közösen tart ellenőrzéseket több megye vasúti átjáróban a MÁV és a rendőrség március végéig.

Júniusban pedig országszerte több tucat vasúti-közúti kereszteződésben ellenőriznek közösen a "Cselekedj biztonságosan a vasúti átjárókban" című, 2009 óta évente megtartott Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Kampány részeként - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az idén az év első két hónapjában több mint duplájára, 6-ról 13-ra nőtt a vasúti-közúti átjárókban történt balesetek száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest, főként a személygépkocsi- és tehergépjármű-vezetők mulasztása, figyelmetlensége miatt.

Az ütközések következtében két személy életét vesztette, ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek, nyolc balesetnél nem sérült meg senki.

A MÁV közölte: a több megyére kiterjedő márciusi kampány elsődleges célja, hogy felhívják a figyelmet a körültekintő, figyelmes és udvarias közlekedés fontosságára. Szórólapokon hívják fel a figyelmet a KRESZ szabályainak betartására, a kijelölt vasúti átjáróban a vasútbiztonsági szakértők megvizsgálják az átjárók, a fénysorompók, sorompó csapórudak és a kihelyezett táblák állapotát, a vasúti pálya megfelelő beláthatóságát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.