Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 02. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rendkívüli beruházás: geotermikus hővel fűti Barcs 18 közintézményét

Rendkívüli beruházás: geotermikus hővel fűti Barcs 18 közintézményét

Rendkívülinek mondható, hogy 60 százalékos uniós támogatást nyerhetett Barcs 18 közintézményének geotermikus energiával megvalósuló hőellátásához - mondta György Zoltán, a csaknem egymilliárd forintos beruházást kivitelező Aquaplus Kft. ügyvezetője a projektindító rendezvényen.

Egy fúrótorony üzembeállításával indították el a beruházást, amelynek célja, hogy a helyi hőszolgáltató, a Dalkia Energia Zrt. révén a Somogy megyei település 18 közintézményének hőellátása geotermikus energia felhasználásával valósuljon meg. A beruházáshoz az önkormányzattal összefogó sándorfalvai Aquaplus Kútfúró, Építő és Termál-energetikai Kft. biztosítja a 40 százalékos önerőt, amelyhez 561 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást sikerült nyerni.

György Zoltán elmondta: a beruházással az önköltség törlesztéséig, 6-10 évig 20, hosszú távon pedig 40-50 százalékos költségmegtakarítást lehet elérni. A beruházással a közintézmények fűtési, illetve használatimelegvíz-igényének 70-90 százalékát tudják kielégíteni, éves szinten 17 ezer gigajoule hőmennyiség környezetkímélő és energiahatékony előállításával. Karvalics Ottó polgármester arról beszélt, hogy a jövőben a kút teljesítményétől függően további fejlesztéseket szeretnének végrehajtani, újabb intézmények, vállalkozások, sőt a lakosság számára is biztosítva fűtési energiát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.