Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 14. 10:50, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Reneszánsz és barokk hét Győrött

Reneszánsz és barokk hét Győrött

Régizenei koncertekkel, ének- és hangszeres kurzusokkal Reneszánsz és barokk hét kezdődik vasárnap Győrött.

A nyitókoncerten az Excanto együttes barokk muzsikát szólaltat meg Kállay Gábor művészeti vezetésével a Győr közeli Vámosszabadi Mindenszentek templomában. Két nappal később a Tercina együttes 16-18. századi szerzők műveivel vendégszerepel a győri Xántus János Múzeum dísztermében. Majd a Musica Profana együttes a Kájoni Kódex elnevezésű 17. századi zenei gyűjteményből ad elő Szabó Zsolt művészeti vezető irányításával július 18-án Győr-Bácsán, a Nagyboldogasszony templomban.
A régizenei találkozóra az idén már negyedik alkalommal kerül sor programján ének-, és hangszeres kurzusokkal – mondta Dömötör Éva, a Petőfi Sándor Művelődési Ház programszervezője az MTI-nek.
A barokk ének, a furulya, a hegedű, a lant, a cselló, a viola da gamba, a csembaló és a fortepiano kurzuson a régizenei előadásmódokkal és a kamaramuzsikálással foglalkoznak a résztvevők. A műhelymunka során szó lesz egyebek között barokk ének-, és hegedűjáték sajátos díszítéstechnikájáról és a gamba-játék technikai problémáiról. Emellett lanttabulatúra- és fakszimile olvasási gyakorlatokat is tartanak. A foglalkozások a hivatásos muzsikusok mellett a zenét kedvtelésből művelőknek is lehetőséget adnak régizenei tudásuk elmélyítésére.
A reneszánsz és barokk hét programját kurzusvezetők koncertjei és növendékhangversenyek, szakmai előadások és "zenésztornák" színesítik.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során