Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Április 20. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Rengetegszer riasztották a tűzoltókat a rossz idő miatt

Rengetegszer riasztották a tűzoltókat a rossz idő miatt

Szerda estig 340 alkalommal riasztották a tűzoltókat a rossz időjárás miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint a legtöbbször - kétszázszor - közúti balesetek miatt kellett intézkedniük, de folyamatosan dolgoznak a letört faágak, útra dőlt villanyoszlopok, elakadt és árokba csúszott járművek miatt is.

A rossz idő és az ezzel összefüggő mentési munkálatok leginkább az ország középső és nyugati részét érintik: Bács-Kiskun és Pest megyében, illetve a fővárosban a legrosszabb a helyzet.

Több településen megsérült az áramhálózat, emiatt 3000-5000 fogyasztónál nincs áram az országban, ez körülbelül 20-22 települést érint - fűzte hozzá. Az áramkimaradások leginkább Bács-Kiskun, Csongrád, Heves, Komárom-Esztergom és Pest megyét érintik.

Hozzátette, a probléma elhárításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek, így egyre csökken azon fogyasztók száma, akik áram nélkül vannak.

Szólt arról is, hogy az utakra dőlt fák, illetve a havas úttestek miatt jelenleg tíz települést nehéz megközelíteni, az ott élőket például a rendőrök és a tűzoltók járműveivel szállítják.

Azoknak, akik nem jutottak haza, vagy nincs áram az otthonukban, így nem tudnak fűteni, melegedőhelyeket biztosítanak - mondta Mukics Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.