Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 29. 07:01, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Repülőtéri alkalmazottak árultak drogot – Lecsapott rájuk a TEK - VIDEÓ

Repülőtéri alkalmazottak árultak drogot – Lecsapott rájuk a TEK - VIDEÓ

A gyanú szerint négy férfi több száz alkalommal értékesített kábítószert. Két másikat kábítószer birtoklással gyanúsítottak meg a rendőrök.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kábítószer kereskedelem bűntett miatt folytat nyomozást, melynek eredményeként 2020. szeptember 22. és 25. között a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen hat embert elfogtak, közülük kettőt kábítószer birtoklása, négyet kábítószer-kereskedelem miatt állítottak elő – közölte a rendőrség.

A nyomozók gyanúja szerint egyikük – aki többszörösen büntetett előéletű – 181, másikuk – aki a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el – 11, harmadik társuk – aki büntetlen előéletű – 14, míg negyedik társuk 133 alkalommal kereskedett kábítószerrel. Utóbbi két férfi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozott rakodóként.

Az ügyben a Budakörnyéki Járásbíróság 2020. szeptember 25-én a négy férfi közül kettőt letartóztatásba helyezett. A kábítószer-kereső kutyával tartott kutatások során eladásra előkészített, kiporciózott kábítószereket találtak és foglaltak le a rendőrök, amelyekről a szakértők megállapították, hogy kokaint tartalmaznak. Ezen kívül a nyomozók nagy értékű autót, készpénzt, műszaki cikkeket, órákat és ékszereket is lefoglaltak.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hatáskörébe tartozik a repülőtéri dolgozók védelmi háttérellenőrzése, vagyis hogy az ide vonatkozó ágazati törvény szerint a légiközlekedés területén kizárólag olyan munkavállalók dolgozhatnak, akik nem követnek vagy követtek el bűncselekményeket, mert a bűnös életvitel a légiközlekedésre nézve súlyos biztonsági kockázatot jelent. Ezért a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság folyamatosan és visszatérően figyelemmel kíséri a repülőtéri munkavállalók fedhetetlen életvitelét, és intézkedik a bűncselekmények megszakítására, valamint az elkövetők repülőtérről történő eltávolítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni