Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 05. 14:19, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Räikkönen úgy zárt, ahogy kezdett: az első helyen

Räikkönen úgy zárt, ahogy kezdett: az első helyen

A két év kihagyás után visszatérő Kimi Räikkönen úgy fejezte be az idény előtti tesztszezont, ahogy elkezdte: az első helyen zárt a Lotus-Renault-val.

A barcelonai tréningen ráadásul a finn tette meg a legtöbb kört is, azaz a múlt heti barcelonai gyakorlás kihagyása ellenére jó formában van a Lotus. A Red Bullnak viszont nem volt valami jó napja, az átépített autóval Sebastian Vettel mindössze 23 kört tett meg, s abból nyolcat a teszt utolsó negyedórájában.

Bár a szombati nappal szemben ezúttal nem esett az eső, a Red Bullnál előkerültek az esernyők, a csapat azokkal takarta el a boxba érkező Sebastian Vettel gépén a kipufogócsöveket. A világbajnok istálló nagyon titkolózik az autó szombaton kipróbált fejlesztései miatt, vasárnap pedig új hátsó légterelőt is bevetett a csapat.

Vettel nem ilyen zárásban reménykedett, a Red Bull világbajnoka a nap utolsó negyedórája előtt csupán 15 kört tett meg, miután délelőtt egyszer elhagyta a pályát, és a bukótérben letört az első légterelője, majd az ebédszünet előtt váltót kellett cserélni a négykerekűjében.

„Nem örülök, sokkal több kört szerettem volna megtenni – mondta a kétszeres vb-győztes. – Ne várják tőlem, hogy az autóról beszéljek, hiszen alig ültem benne. Ám amit Mark mondott a sikeres szombati napját követően, abból úgy tűnik, hatékonyak a fejlesztéseink."

A német nem mert jósolni, de azt elmondta, hogy a tavalyihoz hasonló erősorrendre számít. „Mindenki Melbourne-ben fogja letolni a nadrágját, ott derül ki, kié mekkora, az ausztráliai időmérőn kapunk először tiszta képet az erőviszonyokról. Most csak abban bízom, hogy problémamentes lesz a pénteki szabadedzésünk, és már akkor is az elsők leszünk" – tette hozzá Vettel, akiről a sok esernyő miatt az is felvetődhet, lehet, hogy szándékosan vesztegelt annyit a boxban. A német a végén kiment a pályára, s bár nem volt gyors, újabb köröket adott hozzá a napi teljesítményéhez.

Sokkal jobb napja volt Kimi Räikkönennek: a szombaton autója kormányművével bajlódó finn vasárnap felgyorsult, az ebédszünet előtt az egész barcelonai tesztsorozat legjobb időeredményét érte el, megelőzve Alonsót, aki miatt sok spanyol drukker látogatott ki a pályára. A 2007-es világbajnok délután versenyszimulációt teljesített, azaz sikeresnek mondható a Lotus tesztet záró napja.

Alonso lett a második a Ferrarival – a spanyol a Scuderia e heti nyilatkozatstopja miatt nem beszélhetett az autóról, így a pályán kellett beszélnie. Megtette, s ez alapján örülhetnek a szurkolói. A McLaren és a Mercedes ugyanakkor csendes, de szorgos napot zárt, Lewis Hamilton és Michael Schumacher is több mint száz kört tett meg – a helyszínen tartózkodók meg vannak győződve róla, hogy ez a két autó lesz a Red Bull legnagyobb riválisa idén.

Vitalij Petrov a 7. helyen zárt a Caterham-Renault-val, az orosz a szuperlágy gumikon érte el a legjobb eredményét. Érdekesség, hogy amíg a Caterhamnek a piros feliratú abroncsok kedveztek, a többiek a sárga betűs, lágy gumikon érték el a legjobbjukat. A Pirelli szerint ugyanis a szuperlágynak nagyon nem kedvez a pálya vonalvezetése és az aszfalt típusa.

A téli tesztelés utolsó napján is tíz csapat körözött Barcelonában, a HRT ugyanis hiába tervezte, hogy a gyakorlás utolsó napjára elkészíti és eljuttatja az új gépét Montmelóba, ez nem sikerült, így a Marussiához hasonlóan legfeljebb már csak egy 100 kilométeres, filmforgatásos napon próbálhatja ki az autóját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.