Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 04. 07:34, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Senki ne induljon útnak - a katasztrófavédelem készen áll

Senki ne induljon útnak - a katasztrófavédelem készen áll

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, senki ne induljon útnak autóval azokban a megyékben, amelyekben intenzív havazásra lehet számítani.

Ismét több helyen segítettek a rendőrök a hideg időjárás miatt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) péntek éjjel a police.hu oldalon.

A katasztrófavédelem péntek esti, az MTI-hez is eljuttatott közleményében azt írta, hogy aki mégis elindul, az fokozott óvatossággal közlekedjen, figyelje a katasztrófavédelem közleményeit, valamint vigyen magával hóláncot, hólapátot és egyéb téli felszerelést. Hóvihar közeledtekor pedig álljon meg az első településen és maradjon ott a vihar végéig – tették hozzá.

Aki bajba kerül, hívja a tűzoltóságot (105) vagy az általános segélyhívót (112), és minden esetben közölje, hogy történt-e személyi sérülés és mi a pontos tartózkodási helye. Jelezték: a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők és a közútkezelő egységei készen állnak a szükséges beavatkozásokra

Pénteken kora este a Dél-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön havazott, Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek azt mondta, eddig ezeken a területeken mintegy 5 centiméter friss hó hullott, de szombat estig 30 centi hó várható, egyes területeken félméteres hóvastagság is kialakulhat.

A meteorológiai szolgálat a havazás miatt nyolc megyére (Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) harmadfokú figyelmeztető jelzést adott ki, mert egy nap alatt több mint 30 centiméter hó hullhat. Hófúvás miatt Borsodban és Szabolcsban van harmadfokú figyelmeztetés érvényben.

Vaddisznók a városban

Az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán, a 40-es kilométernél egy jármű állt a műszaki sávban, amelyben apa és fia ült. A Gödöllői Autópálya Alosztály munkatársai ellenőrizték a járművet, amikor az autóvezető kérdésükre elmondta, hogy kifogyott az üzemanyag, és nem tudnak tovább menni. A járőrök a férfit a legközelebbi üzemanyagtöltő állomásra vitték, majd visszaszállították az autójához, aki a vásárolt üzemanyag betöltése után tovább tudott haladni.

A kora esti órákban Visegrádon balesetet előztek meg a járőrök. A város lakott területére ugyanis – feltehetően a hideg időjárás miatt – vaddisznók tévedtek. Tahitótfalu arra járőröző rendőrei az illetékes erdészet szakembereivel közösen az állatokat biztonságos területre terelték.

Péntek este a Göd Alsón lévő MÁV-állomáson állampolgári bejelentést követően jelentek meg a Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai, ahol egy 49 éves férfit igazoltattak. A férfi kérdésükre elmondta, hogy hajléktalan, nincs hova mennie, de nagyon fázik és a rendőrök segítségét kérte. A járőrök azonnal értesítették a helyi Vöröskereszt munkatársát, akik a férfit elszállították.

A VOLÁN pályaudvarai Fóton, Gödöllőn és Cegléden a rendkívüli időjárásra való tekintettel melegedőként nyitva tartanak, akinek szüksége van rá, vegye igénybe ezeket a helyeket az esetleges tragédiák elkerülése érdekében – hívja fel a figyelmet a PMRFK, hozzátéve, hogy akinek szüksége van rá, a pályaudvarokon a polgárőrök és a visszatérő ellenőrzéseket tartó rendőrök segítségét egyaránt kérheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.