Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2012. Február 04. 07:34, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Senki ne induljon útnak - a katasztrófavédelem készen áll

Senki ne induljon útnak - a katasztrófavédelem készen áll

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, senki ne induljon útnak autóval azokban a megyékben, amelyekben intenzív havazásra lehet számítani.

Ismét több helyen segítettek a rendőrök a hideg időjárás miatt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) péntek éjjel a police.hu oldalon.

A katasztrófavédelem péntek esti, az MTI-hez is eljuttatott közleményében azt írta, hogy aki mégis elindul, az fokozott óvatossággal közlekedjen, figyelje a katasztrófavédelem közleményeit, valamint vigyen magával hóláncot, hólapátot és egyéb téli felszerelést. Hóvihar közeledtekor pedig álljon meg az első településen és maradjon ott a vihar végéig – tették hozzá.

Aki bajba kerül, hívja a tűzoltóságot (105) vagy az általános segélyhívót (112), és minden esetben közölje, hogy történt-e személyi sérülés és mi a pontos tartózkodási helye. Jelezték: a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők és a közútkezelő egységei készen állnak a szükséges beavatkozásokra

Pénteken kora este a Dél-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön havazott, Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek azt mondta, eddig ezeken a területeken mintegy 5 centiméter friss hó hullott, de szombat estig 30 centi hó várható, egyes területeken félméteres hóvastagság is kialakulhat.

A meteorológiai szolgálat a havazás miatt nyolc megyére (Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) harmadfokú figyelmeztető jelzést adott ki, mert egy nap alatt több mint 30 centiméter hó hullhat. Hófúvás miatt Borsodban és Szabolcsban van harmadfokú figyelmeztetés érvényben.

Vaddisznók a városban

Az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán, a 40-es kilométernél egy jármű állt a műszaki sávban, amelyben apa és fia ült. A Gödöllői Autópálya Alosztály munkatársai ellenőrizték a járművet, amikor az autóvezető kérdésükre elmondta, hogy kifogyott az üzemanyag, és nem tudnak tovább menni. A járőrök a férfit a legközelebbi üzemanyagtöltő állomásra vitték, majd visszaszállították az autójához, aki a vásárolt üzemanyag betöltése után tovább tudott haladni.

A kora esti órákban Visegrádon balesetet előztek meg a járőrök. A város lakott területére ugyanis – feltehetően a hideg időjárás miatt – vaddisznók tévedtek. Tahitótfalu arra járőröző rendőrei az illetékes erdészet szakembereivel közösen az állatokat biztonságos területre terelték.

Péntek este a Göd Alsón lévő MÁV-állomáson állampolgári bejelentést követően jelentek meg a Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai, ahol egy 49 éves férfit igazoltattak. A férfi kérdésükre elmondta, hogy hajléktalan, nincs hova mennie, de nagyon fázik és a rendőrök segítségét kérte. A járőrök azonnal értesítették a helyi Vöröskereszt munkatársát, akik a férfit elszállították.

A VOLÁN pályaudvarai Fóton, Gödöllőn és Cegléden a rendkívüli időjárásra való tekintettel melegedőként nyitva tartanak, akinek szüksége van rá, vegye igénybe ezeket a helyeket az esetleges tragédiák elkerülése érdekében – hívja fel a figyelmet a PMRFK, hozzátéve, hogy akinek szüksége van rá, a pályaudvarokon a polgárőrök és a visszatérő ellenőrzéseket tartó rendőrök segítségét egyaránt kérheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

2024. Június 22. 09:46, szombat | Belföld

Meteorológia: heves zivatarok alakulhatnak ki a délkeleti, keleti országrészben

Szombaton napközben elsősorban az ország délkeleti, keleti felén valószínű zivatarok kialakulása, és akár heves zivatarok is lehetnek - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán péntek este.

2024. Június 22. 09:38, szombat | Belföld

A 17. századból származó női papucsot találtak a veszprémi várnegyed feltárása során

A 17. századból származó női papucsot és csipkedíszes selyemruhát találtak a szakemberek a veszprémi várnegyed feltárása során.

2024. Június 21. 12:08, péntek | Belföld

NGM: az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását