Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 15. 07:03, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Sokan használják szórakozásra az internetet

Sokan használják szórakozásra az internetet

A világ internetezőinek hattizede látogat olyan oldalakat, ahol a hobbijáról, személyes érdeklődését kielégítő témákról talál információkat.

A világhálón böngésző magyarok még ennél is nagyobb része, kétharmada keres fel kedvteléseivel kapcsolatos portálokat – csak a török és a kínai netezők előznek meg bennünket ebben a vonatkozásban.

Népszerűek a letöltések is, 43 százalék szedett le a netről zeneszámokat, 34 százalék filmeket, 22 százalék nézett online módon televíziót az elmúlt negyedévben. A magyarok zene- és filmletöltési gyakorisága az átlagosnak pontosan megfelelő, míg az weben keresztüli tévézés valamivel kisebb hányadukra (18 százalékra) jellemző. Videojátékot 22 százaléknyian játszanak, pénzbevétellel kecsegtető online szerencsejátékot 13 százaléknyian. A magyar netezők viszonylag kis hányada, 17 százaléka szokott szórakozni online videojátékkal. Honfitársaink 16 százaléka kockáztatja rendszeresen a pénzét valamilyen online szerencsejátékban, ezzel egy kicsivel felette vagyunk a nemzetközi átlagnak – ezek a legfontosabb megállapításai annak az Ipsos-felmérésnek, amely 24 ország internetezői körében készült.

Az internetezők többsége a saját kedvteléseire, hobbijainak kielégítésére használja a világhálót. A személyes szórakoztatásra szánt szörfölés szerelmesei leginkább a törökök, a kínaiak, de a magyarok, a japánok, a dél-koreaiak és a svédek is az élvonalba tartoznak. Népszerű elfoglaltság a letöltés – különösen a zeneszámok esetében –, a netezők közül tízből négyen használták ilyen célra a webet az elmúlt negyedévben, míg tízből hárman tettek így a mozifilmek és tízből ketten a televíziós műsorok vonatkozásában. Kína messze világelső mindhárom területen, az ottani netezők többsége gyakorolja a zeneletöltést, webern keresztül jut hozzá a mozifilmekhez és online módon követi a tévéműsorokat. Rajtuk kívül még a törököknél is számottevő ez a tevékenység. A sor másik végén a japánok állnak, közülük elég kevesen éltek ezekkel a lehetőségekkel az elmúlt három hónap folyamán. Franciaországban is elég kevesen tartoznak a letöltők közé ezeken a területeken. Tízből három internetező játszik online videójátékokat, s 13 százaléknyian válaszolták, hogy pénzben fogadva pókereznek, bingóznak a neten. Kína világelső a videójátékok frontján is, őket a lengyelek és a törökök követik. Legkevésbé a svédek, a dél-koreaiak, a magyarok és a franciák kedvtelése a webes játék. A felmérésben résztvevő 24 ország lakói közül az indiaiakra a legjellemzőbb az online szerencsejáték : minden negyedik netező használta erre az internetet az elmúlt három hónapban. Őket a Szaúd-Arábiában élők, a lengyelek, a dél-koreaiak és a svédek követik. Legkevésbé az olasz, a német, a mexikói, a kínai és az ausztrál netezők szenvedélye az online szerencsejáték.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.