Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

A Központi Statisztikai Hivatal felmérései alapján minden hazai turisztikai térségben nőtt a látogatottság, de a Sopron-Fertő területe bizonyult a legnépszerűbbnek. A tavalyi év márciusához viszonyítva 69%-kal bővült a belföldi vendégéjszakák száma Sopronban és környékén. Sopron után Gyula a legkedveltebb turisztikai szálláshely, ahol 33%-kal nőtt ugyanez a szám.

Országos szinten a vendégek száma 30, a vendégéjszakáké 25%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 22, a külföldivendég-éjszakáké 27%-kal emelkedett. 2024. január–márciusban a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák 15, a külföldiek 21%-kal haladták meg a turisztikai szálláshelyeken az előző év azonos időszakit – számolt be a KSH.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 11:43, hétfő | Helyi

Kimagaslóan teljesítettek a soproni diákok Leonban

Egy arany, egy-egy ezüst és egy bronzéremmel tért haza a soproni küldöttség a Nemzetközi Gyermek Játékokról, melyet idén a mexikói Leonban tartottak meg.

2024. Július 15. 15:45, hétfő | Helyi

Figyeljünk oda kánikula idején!

Nagy meleg esetén még fontosabb, hogy odafigyeljünk saját és a környezetünkben élők egészségére. Fogyasszunk elég vizet, kerüljük a tűző napot és a közlekedésben is legyünk körültekintőbbek.

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.