Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

A Központi Statisztikai Hivatal felmérései alapján minden hazai turisztikai térségben nőtt a látogatottság, de a Sopron-Fertő területe bizonyult a legnépszerűbbnek. A tavalyi év márciusához viszonyítva 69%-kal bővült a belföldi vendégéjszakák száma Sopronban és környékén. Sopron után Gyula a legkedveltebb turisztikai szálláshely, ahol 33%-kal nőtt ugyanez a szám.

Országos szinten a vendégek száma 30, a vendégéjszakáké 25%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 22, a külföldivendég-éjszakáké 27%-kal emelkedett. 2024. január–márciusban a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák 15, a külföldiek 21%-kal haladták meg a turisztikai szálláshelyeken az előző év azonos időszakit – számolt be a KSH.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 13:31, szombat | Helyi

Indul a Tündérfesztivál, indul a Soproni Ünnepi Hetek

Június 15-16-án a legkisebbekké, a tündéreké a főszerep a Tündérfesztiválon. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a 17. alkalommal megrendezett fesztiválra, melynek fő témája idén a Föld.

2024. Június 06. 13:50, csütörtök | Helyi

Maradjon lendületben Sopron!

Megépült az M85, megújult a Lőver uszoda, a Lenck-villa, a piac, számos bölcsőde, óvoda és iskola. És még megannyi fejlesztés valósult meg Sopronban, és remélhetőleg ez a munka tovább folytatódik a jövőben is.

2024. Május 30. 13:46, csütörtök | Helyi

Közösen sikerült Sopront még zöldebbé tenni

A folyamatos fejlesztések nem csak felújított utakat és épületeket jelent, városunk zöldterületei is állandóan szépülnek és bővülnek. Az utóbbi időben átadásra került megannyi park és tér, illetve séta- és kerékpárút.

2024. Május 27. 15:26, hétfő | Helyi

A gyermek a jövő

A soproni városvezetés egyik legfontosabb célja, hogy a soproni gyermekek a lehető legjobb körülményeket között nevelkedjenek. Ezért az elmúlt években új bölcsődék épültek, valamint óvodák és iskolák újultak meg.