Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2024. Április 02. 09:11, kedd | Helyi
Forrás: Dívány

Sopron is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei között szerepel

Sopron is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei között szerepel

A leghűségesebb város is felkerült azon a világ különleges helyeit összegyűjtő listára, ahol jólesik a levegőbe szippantani.

Egy nemrégiben készült lista szerint Sopron az egyike azoknak a helyeknek, ahová el lehet menekülni, ha igazán szép helyre, no és jó levegőre vágyunk. A nyugat-magyarországi várost a világ olyan tájaival említik egy napon, amelyekről a legtöbben legfeljebb csak álmodni mernek. A rangsor felállításának szempontjai között szerepelt az, hogy a világ minden tájáról kiválasztott helyek mindegyike „minden tekintetben tökéletes legyen”, és nem mellesleg olyan jó levegőjű, amelyben fellélegezhet a tüdőnk.

Sopron mellet a listán szerepelt még a japán Izu-félsziget, a Amboseli Nemzeti Park Kenyában, az antarktiszi Dél-Shetland-szigetek, Thaiföld Udon Thani tartománya, valamint La Digue, Seychelle-szigetek egyik szigete. Mindezek mellett még a tanzániai Zanzibárt és a vietnámi Cam Ranh-t is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei közé sorolták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 13:38, hétfő | Helyi

Idén is lila lesz a Tűztorony

November 17. a koraszülöttek világnapja, melynek alkalmából idén is lila színben pompázik majd a Tűztorony.

2024. Október 17. 13:02, csütörtök | Helyi

Ősszel is virágos Sopron

Befejeződött az őszi virágosítás Sopron közterein és parkjaiban, hogy az őszi-téli hónapokban is egy kis színt hozzanak a város életébe.

2024. Október 16. 10:16, szerda | Helyi

Már keresik Sopron idei karácsonyfáját

A város karácsonyfáját minden évben a Sopron és környékén élő magánszemélyek ajánlják fel, mely idén sem lesz másképp.

2024. Október 03. 13:32, csütörtök | Helyi

Megtartották az új ciklus első közgyűlését

A június 9-i választásokat követően októberben sor került az új soproni közgyűlés első ülésére. Megválasztották a bizottságok, részönkormányzatok tagjait, valamint a tisztségviselők, képviselők is letették esküjüket.