Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2024. Április 02. 09:11, kedd | Helyi
Forrás: Dívány

Sopron is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei között szerepel

Sopron is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei között szerepel

A leghűségesebb város is felkerült azon a világ különleges helyeit összegyűjtő listára, ahol jólesik a levegőbe szippantani.

Egy nemrégiben készült lista szerint Sopron az egyike azoknak a helyeknek, ahová el lehet menekülni, ha igazán szép helyre, no és jó levegőre vágyunk. A nyugat-magyarországi várost a világ olyan tájaival említik egy napon, amelyekről a legtöbben legfeljebb csak álmodni mernek. A rangsor felállításának szempontjai között szerepelt az, hogy a világ minden tájáról kiválasztott helyek mindegyike „minden tekintetben tökéletes legyen”, és nem mellesleg olyan jó levegőjű, amelyben fellélegezhet a tüdőnk.

Sopron mellet a listán szerepelt még a japán Izu-félsziget, a Amboseli Nemzeti Park Kenyában, az antarktiszi Dél-Shetland-szigetek, Thaiföld Udon Thani tartománya, valamint La Digue, Seychelle-szigetek egyik szigete. Mindezek mellett még a tanzániai Zanzibárt és a vietnámi Cam Ranh-t is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei közé sorolták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

2024. Április 16. 15:56, kedd | Helyi

Nívódíjat nyert a soproni Múzeumnegyed

Építőipari Nívódíjat nyert a Sopron Fő terén található Múzeumnegyed. A felújított épületegyüttes műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában érdemelte ki a díjat.

2024. Április 12. 11:22, péntek | Helyi

A helyi gazdaság megerősítése a cél Sopronban

Az elmúlt években több olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez. Megépült az M85-ös autóút, új inkubátorház épült és kialakításra került az új ipari park területe.