Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Április 02. 09:11, kedd | Helyi
Forrás: Dívány

Sopron is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei között szerepel

Sopron is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei között szerepel

A leghűségesebb város is felkerült azon a világ különleges helyeit összegyűjtő listára, ahol jólesik a levegőbe szippantani.

Egy nemrégiben készült lista szerint Sopron az egyike azoknak a helyeknek, ahová el lehet menekülni, ha igazán szép helyre, no és jó levegőre vágyunk. A nyugat-magyarországi várost a világ olyan tájaival említik egy napon, amelyekről a legtöbben legfeljebb csak álmodni mernek. A rangsor felállításának szempontjai között szerepelt az, hogy a világ minden tájáról kiválasztott helyek mindegyike „minden tekintetben tökéletes legyen”, és nem mellesleg olyan jó levegőjű, amelyben fellélegezhet a tüdőnk.

Sopron mellet a listán szerepelt még a japán Izu-félsziget, a Amboseli Nemzeti Park Kenyában, az antarktiszi Dél-Shetland-szigetek, Thaiföld Udon Thani tartománya, valamint La Digue, Seychelle-szigetek egyik szigete. Mindezek mellett még a tanzániai Zanzibárt és a vietnámi Cam Ranh-t is a világ 8 legtisztább levegőjű helyei közé sorolták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 15:45, hétfő | Helyi

Figyeljünk oda kánikula idején!

Nagy meleg esetén még fontosabb, hogy odafigyeljünk saját és a környezetünkben élők egészségére. Fogyasszunk elég vizet, kerüljük a tűző napot és a közlekedésben is legyünk körültekintőbbek.

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.

2024. Június 22. 15:34, szombat | Helyi

Sopron ezer színe

A Modern Városok Program keretében megújult, tíz kiállítóhellyel rendelkező Soproni Múzeumot választották idén Az Év Múzeumává. Az elsimerést elsősorban a múzeum- és közösségépítő tevékenységükért vehették át.