Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

A rendőrségi statisztikák szerint városunk továbbra is az egyik legbiztonságosabb megyei jogú város az országban. A biztonság és a biztonságérzet további erősítése azonban fontos feladat, amelyet a jelenlegi városvezetés jól láthatóan fontos célként fogalmazott meg.


Erről tanúskodik, hogy Sopronban épült meg az ország első Rendészeti Integrált Központja, ahol a soproni rendőrök és tűzoltók modern, 21. századi körülmények között dolgozhatnak.


Ennek szellemében az elmúlt években városszerte növelték a térfigyelő kamerák és a sebességmérők számát is. Az útfelújítások mellett pedig a gyalogátkelőhelyeken végzett fejlesztések is figyelmet fordítottak.


Mindezek mellett fontos fejlesztések valósultak meg az egészségügy területén is, hiszen a Soproni Gyógyközpontban folyamatosak a kormányzati fejlesztések, míg a Lenkey utcai rendelőintézet az elmúlt hónapokban újult meg, hogy az intézményben jobb szolgáltatás várja az soproniakat. Az idősek biztonságához pedig a Sopronban is elérhető Gondosóra program is hozzájárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 11:43, hétfő | Helyi

Kimagaslóan teljesítettek a soproni diákok Leonban

Egy arany, egy-egy ezüst és egy bronzéremmel tért haza a soproni küldöttség a Nemzetközi Gyermek Játékokról, melyet idén a mexikói Leonban tartottak meg.

2024. Július 15. 15:45, hétfő | Helyi

Figyeljünk oda kánikula idején!

Nagy meleg esetén még fontosabb, hogy odafigyeljünk saját és a környezetünkben élők egészségére. Fogyasszunk elég vizet, kerüljük a tűző napot és a közlekedésben is legyünk körültekintőbbek.

2024. Június 28. 09:03, péntek | Helyi

Közgyűlést tartottak Sopronban

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

2024. Június 27. 12:33, csütörtök | Helyi

Bakancslistás túratippek Sopronban

A Fertő-tájról és a Soproni-hegységről készített bakancslistát az Aktív Magyarország. Térségünk legszebb látnivalóit tekinthetjük meg, miközben aktívan kikapcsolódhatunk.