Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.

A rendőrségi statisztikák szerint városunk továbbra is az egyik legbiztonságosabb megyei jogú város az országban. A biztonság és a biztonságérzet további erősítése azonban fontos feladat, amelyet a jelenlegi városvezetés jól láthatóan fontos célként fogalmazott meg.


Erről tanúskodik, hogy Sopronban épült meg az ország első Rendészeti Integrált Központja, ahol a soproni rendőrök és tűzoltók modern, 21. századi körülmények között dolgozhatnak.


Ennek szellemében az elmúlt években városszerte növelték a térfigyelő kamerák és a sebességmérők számát is. Az útfelújítások mellett pedig a gyalogátkelőhelyeken végzett fejlesztések is figyelmet fordítottak.


Mindezek mellett fontos fejlesztések valósultak meg az egészségügy területén is, hiszen a Soproni Gyógyközpontban folyamatosak a kormányzati fejlesztések, míg a Lenkey utcai rendelőintézet az elmúlt hónapokban újult meg, hogy az intézményben jobb szolgáltatás várja az soproniakat. Az idősek biztonságához pedig a Sopronban is elérhető Gondosóra program is hozzájárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 12:08, kedd | Helyi

Idén is tarolt a SopronFest

Hatalmas bulival indult az idei fesztiválszezon. Az ország minden tájáról látogattak ide a SopronFestre, aminek sikerült a tavalyi debütálását is felülmúlnia.

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.