Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 24. 15:53, hétfő | Helyi sport
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Soproni VSE: Győzelem a megyei derbin

Soproni VSE: Győzelem a megyei derbin

Letöltve három meccses eltiltását ismét leülhetett a kispadra Soós Imre a soproniak szakvezetője és Bücs Zsolt másodedző.

A 7. percig kellett várni az első említésre méltó eseményre, mikor is a hazai kapunál egy szöglet utáni kavarodás után alakult ki ETO lehetőség. A következő lehetőség is a győriek előtt adódott, egy félpályáról indított vendégszólót csak a tizenhatoson belül tudtak megállítani a hazaiak.

Negyedóra elteltével átvette a kezdeményezést a Soproni VSE, mely előbb az idén először kezdőként pályára lépő Balázs kapufában, ill. Deme lövésben mutatkozott meg.

Bő tíz percet kellett várni az újabb lehetőségre, ekkor szintén Deme vállalkozott lövésre.

A 32. perc elején még a gólvonalról mentették a vendégek Seper szöglet utáni fejesét, majd a minutum végén Farkas egy visszagurított labdát laposan lőtt a bal alsó sarokba.1-0

Tovább veszélyeztettek a hazaiak. Négy perccel később Csikós-Deme-Farkas-Deme volt a labda útja, utóbbi lövésével lezárva az akciót. Szintén ebben a percben Pintér bal oldali lövése alig kerülte el a jobb alsó kapufát.

A félidő utolsó helyzete a hazaiaké volt, a 44. percben Deme szerzett labdát a vendég tizenhatosnál lövése mindössze egy beadásra volt elég.

A második játékrész soproni fölénnyel indult, az 57. percben mégis a vendégek szereztek gólt. Németh L. szánta rá magát lövésre jó 40 méterről és1-1-re alakította a találkozót. Támadásban maradt a Győr, melyet egy újabb távoli kísérlet jelzett.

A gólt leszámítva az ETO ugyan nem jelentett veszélyt az SVSE kapujára, a 86. percben egy szabadrúgást követően Németh L. megszerezte önmaga és csapata második találatát.3-2

Némi izgalmat csempészve ezáltal a mérkőzésbe. Az utolsó helyzet végül a hazaiak előtt adódott. Farkas kényszerítőzött Demével, a tíz méterre visszapasszolt labda rövid volt Gyánónak.

Soproni VSE-Győri ETO II 3-2

Sopron, Városi Stadion 900 néző

SVSE:Boros; Fazakas, Bognár, Seper, Pintér; Csikós, Deme, Horváth A. (Varga G. 53.p); Farkas J., Gaál (Gyánó 80.p), Balázs (Fazekas 64.p)Vezetőedző:Soós Imre

ETO II:Nagy; Lang, Kálmán, Köles, Fekete (Csató 72.p), Medgyes (Varga T. 46.p), Németh, Nicsenko, Miklós (Serfőző 46.p), Paget, KozmaVezetőedző:Sándor István

Szalai Viktor

Fotó: Tóth Zsombor

Címkék: labdarúgás, Sopron, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.