Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 11. 07:13, kedd | Külföld
Forrás: OrintPress

Összecsapások Egyiptomban

Összecsapások Egyiptomban

Huszonnégy halottja van a zavargásoknak. Kijárási tilalmat hirdettek hajnalban Kairó központjában azoknak a keresztény-muszlim összetűzéseknek nyomán, amelyekben huszonnégyen meghaltak.

A magyar Hírlap Online arról ad hírt, hogy kijárási tilalmat rendeltek el az egyiptomi hatóságok Kairó központjában, illetve azokban a kerületekben, ahol vasárnap este keresztény-muszlim összetűzésekre, illetve a rendfenntartó erőkkel való összecsapásokra került sor. A kijárási tilalom helyi idő szerint hajnali két órakor lépett életbe, s hétfőn reggel hét óráig tartott az egyiptomi állami tévé közlése szerint.

A kairói egészségügyi tárca által közölt legfrissebb mérleg szerint a vasárnapi zavargások halálos áldozatainak száma 24-re emelkedett - többségük civil -, s 213-an sebesültek meg, sokan közülük súlyosan.

A vallási hátterű rendbontások azt követően robbantak ki, hogy keresztények egy csoportja az egyiptomi televízió székháza elé akart vonulni, hogy tiltakozzon egy templomuk ellen nemrég elkövetett támadás miatt, de a kivezényelt katonai rendészek ebben megakadályozták őket. A tiltakozó kopt keresztények ezt követően összecsaptak az egyiptomi biztonsági erőkkel, illetve az őket kövekkel dobáló muzulmánokkal, majd több százan verekedtek össze annál a kairói kórháznál is, ahova a halottakat és a sebesülteket szállították. A kairói Tahrír téren több százan tüntettek az éjszaka a koptok mellett. A teljes cikk a magyarhirlap.hu oldalon olvasható.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.