Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 09. 07:07, szerda | Külföld
Forrás: mno / MTI

Szabálytalanságok: ismételni kell a választást

Szabálytalanságok: ismételni kell a választást

Részben meg kell ismételni a helyhatósági választásokat Szerbia második legnagyobb városában, az ország déli részén fekvő Nišben.

Mert szabálytalanságok miatt megsemmisítették a szavazókörök közel tizedének választási eredményét – jelentette kedden a B92 belgrádi rádió és televízió.

Az intézkedés várhatóan több tízezer embert érint. A helyi választási bizottság azért semmisítette meg az eredményeket, mert a bejegyzett választópolgárok számához képest túl sok szavazócédulát találtak a 17 szavazókör urnáiban.

Hivatalosan nem közölték, hány embernek kell ismét szavaznia, de tekintve hogy a Nišben bejegyzett 230 ezer választópolgár múlt vasárnap 173 szavazókörben adhatta le voksát – vagyis a szavazókörök mintegy tizedében semmisítették meg az eredményeket –, vélhetően több mint húszezer választót érint az intézkedés.

A helyhatósági választásokat Nišben a jobboldali Szerb Haladó Párt (SNS) nyerte meg, az alakulat a parlamenti választásokon is a legjobban szerepelt.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.