Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2023. Szeptember 12. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: százával jelentkeztek Lynx-kiképzésre fiatalok

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: százával jelentkeztek Lynx-kiképzésre fiatalok

Százával jelentkeztek fiatalok a honvédelmi tárca "Embert a vasra!" szlogenű toborzására, amelynek keretében személyzetet keresnek az újonnan beszerzett Lynx gyalogsági harcijárművekre - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára hétfőn feltöltött videónyilatkozatában.

"Itt most a legmodernebb technikára, a Lynxekre keressük a legbátrabbakat és a legkiválóbbakat" - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A legjobb embert, a legjobb technikára - tette hozzá.

Közölte: a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál megtartott toborzón a jelentkezők egészségi és fizikai felmérésen, pszichológiai elbeszélgetésen esnek át. Reményei szerint minél többen megfelelnek.

A követelményeket úgy határozták meg, hogy "azok mennek át, akik fizikailag és fejben is a leginkább alkalmasak erre a feladatra" - fűzte hozzá.

Ugyanakkor azok számára is lesz ajánlata a honvédségnek, akik nem felelnek meg a feltételeknek, "hiszen embert nem engedünk el" - jelentette ki.

"A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát!" - hangoztatta a videónyilatkozatban Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 08:24, péntek | Belföld

Gyopáros Alpár: nem állt meg a népességfogyás az Alföldön, de lassult az üteme

Az alföldi kistelepüléseken ugyan nem állt meg a népességfogyás, de lassult az üteme a Magyar falu program hatására - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Békés vármegyei Medgyesegyházán.

2024. Március 01. 08:23, péntek | Belföld

Lázár János: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre a közlekedésben az új tarifarendszerrel

Új időszámítás kezdődik március 1-jével a magyar közlekedésben: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre, a tarifarendszer változtatása több mint 4 millió ember életét teszi könnyebbé, jobbá

2024. Február 29. 09:54, csütörtök | Belföld

PM-államtitkár: könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben