Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2012. Szeptember 28. 20:59, péntek | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Szeptember havi közgyűlését tartotta a soproni képviselőtestület

Szeptember havi közgyűlését tartotta a soproni képviselőtestület

Több fontos kérdés között ma döntöttek arról is a képviselők, hogy kik kapják a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat Sopronban.

A mai közgyűlési munka megkezdése előtt köszöntötték azt a Szabó Károlynét, aki minden lehetséges alkalommal jelen van a soproni közgyűléseken, és az utóbbi hónapok kihagyása után ma jelent meg újra a városháza dísztermében. Dr. Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester egy virágcsokrot adott át Anci néninek, aki az utóbbi időben egy sajnálatos baleset miatt hiányzott a testületi ülésekről.

Ezt követően a testületnek bemutatták a városháza két új osztályvezetőjét : Dr. Orosz Bálint a főépítészt, és Bartal Gábort, a városfejlesztési osztályvezetőt.

Következett a napirendek megtárgyalása. Az eredti meghívóban szereplő előterjesztésekhez képest sürgősségi indítványok is napirendre kerültek, továbbá két, egymást követő rendkívüli közgyűlést is tartottak.

A következő napirendekről tárgyaltak, illetve szavaztak a soproni képviselők:

Kérvényezik, hogy az egyik Fertő tavi ingatlan és a volt BM csónakház kerüljön önkormányzati tulajdonba. Elfogadták a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonáról, a vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának és a vagyon kezelésének szabályozásáról szóló 6/2008. (II. 29.) önkormányzati rendeletben meghatározott, átruházott hatáskörben hozott polgármesteri döntésekről szóló tájékoztatót.

A Pannon-Fertő régió határon átnyúló vízellátás fejlesztése című projekt támogatás összegének egy részéről lemond a testület.

A pénteken átadott Kőszegi úti aluljáróhoz kapcsolódó egyes műtárgyak és üzemeltetői feladatait a város látja el. A vasútvonalakat a GYSEV, a közutat a közút kezelője, a közvilágítást, a vízelvezetést, a parkosítást a Sopron Holdingon keresztül Sopron üzemelteti.

Növelik a Fertőrákosi Barlangszínház - Kőfejtő értékmegőrző és értéknövelő turisztikai célú fejlesztéséről szóló pályázat önrészét.

Hatályon kívül helyezték az állatok tartásáról szóló 31/2000. (IX. 1.) önkormányzati rendelet és egyes szabályozási tervek és helyi építési szabályzatok állattartással kapcsolatos rendelkezéseit.

Önmagában, az hogy a városnak nem lesz ilyen rendelete, nem jelenti azt, hogy a jövőben mindenki azt csinál, amit akar. Számtalan olyan szabályozás van, amely meghatározza, hogy az adott területen milyen módon lehet állatot tartani - derült ki a közgyűlésen.

Megköthetik a Győr-Moson-Sopron Megyei Intézményfenntartó Központtal kötendő gyermekvédelmi szakellátási feladatokról szóló szerződést. A közoktatási intézményekben fizetendő térítési díjakról, tandíjakról szóló rendeletet is módosították.

Döntöttek arról, hogy Sopron is csatlakozik a Bursa Hungarica pályázathoz.

Elfogadták a város önkormányzatának 2012. I. félévi költségvetési gazdálkodásáról szóló tájékoztatót. Majd elfogadták a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. évi költségvetési rendeletének módosításáról és kapcsolódó intézkedésről szóló előterjesztést is.

A rendes közgyűlést követően a sürgősségi előterjesztések között:
A Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács Nemeskúti út felújítása kapcsán segítséget kért az önkormányzattól. A 7,5 millió forintos önerőt vállalta át a város.

Módosították a Sopron Holding Zrt.-vel megkötött üzemeltetési szerződést. Ennek lényeg, hogy a holding a nem fizető lakásbérlői után megfizeti a vízmű felé fennálló tartozást. Erre egy törvénymódosítás ad lehetőséget.

Az alapítványoknak adott támogatásokat is elfogadták.

Megszavazták, hogy kik kapják a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat. Ez már a rendkívüli közgyűlés keretében történt, amelyen a szocialista frakció tagjai nem vettek már részt.

Döntött arról is a testület, hogy az önkormányzat kezességet vállal az F.K.L. Sportszolgáltató Kft. folyószámlahitel felvételéhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 07:22, vasárnap | Helyi

Ritka Betegségek Világnapja

A Ritka Betegségek Világnapja 2024. központi témája ismét az \"esélyegyenlőség, méltányosság\" A már tizenhetedik alkalommal megrendezett világnap, minden év februárjának utolsó napja, ami most ismét a ritka szökőnap.

2024. Február 16. 18:46, péntek | Helyi

Hamarosan befejeződik a piac felújítása Sopronban

A felújítást 2023 áprilisában kezdték el, amely 1,4 milliárd forintból valósul meg. A munkálatokkal jól haladnak, így a tervek szerint tavasztól már egy modern, felújított környezet várja az árusokat és a vásárlókat.

2024. Február 12. 16:07, hétfő | Helyi

Savanyú a Káposzta

A legkedveltebb téli “szezonzöldség" a "savanyú káposzta"

2024. Február 11. 08:22, vasárnap | Helyi

Téli teremlabdarúgó torna eredményhirdetés

Az utólsó mérkőzést a Soproni RISE és a Köztinik csapata játszotta, ahol a RISE 3-0 diadalmaskodott.❗ – a döntő utáni díjátadón részt vett dr.Farkas Ciprián polgármester és Dr.Csiszár Szabolcs alpolgármester is.