Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Szeptember 25. 09:06, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: sopron.hu

Szeptemberi közgyűlését tartotta a soproni testület

Szeptemberi közgyűlését tartotta a soproni testület

Szeptemberi közgyűlését tartotta ma a képviselő-testület, huszonnégy napirendi pontban döntöttek a rendes ülésen, amelyet rendkívüli ülés követte.

A döntések sorában a Soproni Városfejlesztési Kft. ügyvezetőjének, Kelemen Imrének, valamint a Sopron Holding vezérigazgatójának, Nagy Zsoltnak a megbízatását 2017-ig meghosszabbították.

Az önkormányzati hatáskörben hozott döntésekről tájékoztatót kapott a közgyűlés, és módosították a vagyonrendeletet. Egyrészt felkérték az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetőit a vagyon felmérésére, másrészt pontosították, hogy a premizálás és javadalmazás pontosan kinek a feladatköre.

A Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás is módosít ottaa Társulási Szerződését a törvényi változásoknak megfelelően. Megváltoztatták a Kutyahegy és az északi városrész szabályozási tervét is, Jánostelepen, az Ágfalvi úti lakóparkban, valamint a Virágvölgyben pedig új közterületeket neveztek el.

Így Varsa utca, Bazsarózsa utca, Mókus, Körtés, Szilvás utca is lesz Sopronban. Sopronkőhidán Fakopáncs utca és Kosbor utca is lesz.

Fenntartót váltott a Roth-iskola, az egyetemtől a Földművelésügyi Minisztériumhoz került. Az intézmény által használt városi épületek sorsát új szerződésben rendezték a mai döntéssel.

A tervek szerint az Újteleki utca, Ógabona tér sarkára kerül a Várkerület átalakítása miatt eredeti helyéről eltávolított szobor. Szakál Ernő alkotása – ami egykor a Városvédő szobra – az európai hírű szobrász és műemlék-restaurátor szülőháza elé kerül.

A rendes ülést rendkívüli követte.

A megtárgyalt napirendek között döntött arról a testület, hogy a jövőben évente ketten kaphassák meg a Pro Urbe díjat, valamint arról is, hogy a város lemond a Hátsókapu 1. szám alatti ingatlan elővásárlási jogáról.

A rendes közgyűlést rendkívüli ülés követte.

A következőket tárgyalta meg és fogadta el a testület:

Sopron Megyei Jogú Város és a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodás megkötéséről

Döntöttek alapítvány támogatásáról.

Megszavazták az orvosi rendelő bérbevételéről és az orvosi rendelő eszközeinek adásvételéről szóló előterjesztést, aztán pályázati önrész vállalásával is egyetértettek a képviselők.

Megtárgyalták és elfogadták Széchenyi István soproni szobrának posztamensén lévő gránitlapokon idézet felvéséséről szóló előterjesztést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a