Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2023. Október 14. 08:15, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Szijjártó a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésről beszélt Moszkvában

Szijjártó a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködésről beszélt Moszkvában

Szijjártó Péter: Magyarország arra törekszik, hogy kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést folytasson Oroszországgal.

Magyarország arra törekszik, hogy a jelenlegi geopolitikai körülmények közepette is, a nemzeti érdek érvényesítése mellett, kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést folytasson Oroszországgal - írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta, hogy a magyar-orosz együttműködés a stratégiailag kiemelt területeken nagyon fontos Magyarország számára, így a biztonságos energiaellátás sem lenne garantálható az Oroszországgal való kapcsolatok fenntartása nélkül.

"A szankciók nem sújtják a mezőgazdasági és az egészségügyi területeket sem, így továbbra is támogatjuk a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatok orosz piacon történő terjeszkedését, és szorgalmazzuk az egészségügyi együttműködés fejlesztését is" - fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette: Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter, a gazdasági vegyes bizottság elnöke személyesen is sokat tett az együttműködés fejlesztése érdekében, legyen szó a gázszállításokról vagy korábban a koronavírus elleni oltásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.

2024. Február 25. 08:37, vasárnap | Belföld

Minden webáruháznak szerződnie kell a Magyar Postával

A Magyar Posta a csomagkézbesítés növekedésére számít.

2024. Február 25. 08:35, vasárnap | Belföld

Kocsis Máté: új gyermekvédelmi rendszert kell kialakítani

Új gyermekvédelmi rendszer kialakításának igényét fogalmazta meg a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol elmondta: tiszta, világos szabályokra és felügyeletre van szükség.