Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Szeptember 17. 10:59, kedd | Helyi

Színes programokkal vár mindenkit a Soproni Szüreti Napok

Színes programokkal vár mindenkit a Soproni Szüreti Napok

Idén ősszel is megrendezik városunk egyik legkedveltebb szabadtéri rendezvényét, a Szüreti Napokat. Koncertekkel, családi programokkal, soproni borokkal és mindenféle ínyencséggel várnak mindenkit az Erzsébet-kertben.

A zord időjárási körülmények miatt az esemény időpontja megváltozott, szeptember 20-22. között valósulnak meg a Szüreti Napok. A szervezők köszönik, hogy az időpontváltozással kapcsolatos döntésüket pozitívan fogadta a közönség. Az időpont bár megváltozott és emiatt a program is valamelyest módosult, a szervezők igyekeztek a lehető legpontosabban ragaszkodni az eredeti tervekhez.

A Soproni Piknik után nemsokára kezdetét veszi a Soproni Szüreti Napok is. Sopron egyik leghangulatosabb szabadtéri rendezvényét immár negyedik alkalommal rendezik meg az Erzsébet-kertben, ahol három napon keresztül családi programokkal és színes koncertpalettával várják a vendégeket.

Három napon át soproni borkülönlegességeket és gasztronómiai ínyencségeket próbálhatnak ki a látogatók. De hiába a bor a szüreti napok főszereplője, a rendezők a legkisebbekre is gondoltak, ugyanis különböző családi és gyermek programokkal is készültek. Az Alkalmi Csibészek gólyalábas produkciójával, Bíró Eszter interaktív koncertjével és a Kardos-Horváth János gyermekkoncertjével várják a soproni családokat.

Széles körben ismert hazai zenészek színesítik a rendezvény programtábláját. Az újraszervezés miatt változott az eredeti programpaletta, de több előadót is sikerült átmenteni erre a hétvégére. Pénteken a Kávészünet zenekar és a 4S Street, szombaton pedig a Bíró Eszter Quintet és Fenyő Miklós adja az est hangulatát. Végül vasárnap majd Radics Gigi, Járai Márk és a Balkán Fanatik zárja a háromnapos eseményt.

A rendezvény ingyenes és sok szeretettel várnak minden borrajongót, valamint kikapcsolódni vágyót az Erzsébet-kertbe szeptember 20 és 22. között!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Szeptember 11. 10:28, szerda | Helyi

Magyar sikerek a paralimpián

A 2024-es párizsi olimpia után a paralimpiát is eredményesen zárták a magyarok. Öt arany, hat ezüst és négy bronzéremmel tért haza a magyar csapat Párizsból.

2024. Szeptember 04. 11:37, szerda | Helyi

Elkezdődött az iskolaszezon

Elérkezett a szeptember és a diákok is elindultak az iskolába. Az első és második osztályos kisiskolások ingyenes tanszercsomaggal, a Soproni Egyetemen pedig számos fejlesztéssel és rekordszámú hallgatóval indították az idei tanévet.

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.