Hírek
2013. Szeptember 25. 08:46, szerda |
Belföld
Forrás: InfoVáros
Sztárséfek örömfőzése Mezőkövesden

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) bálja, ahol az elmúlt évtizedek és a jelen sztárséfjei mérkőznek meg a gasztronómia kedvelőinek legnagyobb örömére.
A gálaest 2013. november 30-án, Mezőkövesden a Balneo Hotel Zsori Thermal&Wellness**** -ben kerül megrendezésre. Az MVI - szakmai szervezetek támogatásával - Gundel Károly születésének 130. évfordulójának tiszteletére életműdíjat alapított, mellyel azon szakembereket kívánják díjazni, akik a magyar hagyományokra építve őrzik annak értékeit, és fejlesztik a jelen kor elvárásainak megfelelően. Az idei gálavacsorát is ennek szellemében, Gundel Károly munkásságának tiszteletére ajánlják. Az ötfogásos menüsort elkészítő séfek párban alkotják meg - kizárólag magyar alapanyagokból - a Gundelek korát idéző ételeket. A résztvevő mesterszakácsok névsora önmagában is garanciája az est magas színvonalának: Bíró Lajos (Bock Bisztró), Garaczi János (Tanyacsárda), Gullner Gyula (Club Chef de Chef), Lukács István (3 Oscar-díjas mesterszakács), Kovács Sándor (Bagatell), Győrffy Árpád (Arany Kaviár), Rácz Ferenc (LaFiesta), Sárközi Ákos (Borkonyha), Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó), Andrész Zoltán (Dobos-díjas cukrászmester). Az elmúlt években nagy sikerrel rendezett vacsorák mind a résztvevő szakácsoknak, mind a vendégeknek maradandó élményt jelentettek. A szakma legnagyobb rendezvénye idén is az örömfőzésről szól, ahol a közelmúlt legendás egyéniségi a ma legjobbjaival párban készítik a fogásokat. Az egymástól eltérő stílusú szakácsok alkotnak meg egy-egy fogást, mely így a különböző egyéniségeknek köszönhetően maradandó élményt jelent a gasztronómia szerelmeseinek.
Az est helyszínéül választott Balneo Hotel Zsori Thermal&Wellness**** szálloda elismert konyhájával méltó helyszínül szolgál a jeles eseménynek. Nemzetközileg is megbecsült konyhafőnökének ajánlatában megtalálhatóak mind a magyar, mind nemzetközi konyha remekei. A séfpárok összesorsolására, valamint az általuk készítendő fogás kihúzására 2013. szeptember 26-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban megrendezésre kerülő sajtótájékoztatón kerül sor.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Július 07. 11:00, hétfő | Belföld
Meteorológia: hétfőn hevesebb zivatarok lehetnek szinte az egész országban
Hevesebb zivatarok alakulhatnak ki hétfőn szinte az egész országban - derül ki a HungaroMet Zrt. vasárnapi veszélyjelzéséből.
2025. Július 07. 08:00, hétfő | Belföld
NFI: már több mint egymillióan látták a Hogyan tudnék élni nélküled? című filmet
Tavaly december óta már több mint egymillióan látták a mozikban a Demjén Ferenc-slágerekre épülő Hogyan tudnék élni nélküled? című romantikus vígjátékot - közölte pénteken a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-vel.
2025. Július 07. 00:00, hétfő | Belföld
Repülőgép-szimulátort adtak át a Nyíregyházi Egyetemen
A helyi pilótaképzést támogató modern repülőgép-szimulátort adtak át szombaton a Nyíregyházi Egyetemen.
2025. Július 06. 13:00, vasárnap | Belföld
Hubai Imre: a gazdáknak ingyenesen biztosított öntözővíz az aszállyal szembeni védekezés kulcsfontosságú eleme
A gazdáknak ingyenesen biztosított öntözővíz az aszállyal szembeni védekezés kulcsfontosságú eleme - közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára szombaton Kiskörén.