Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2013. Február 19. 20:02, kedd | Belföld
Forrás: tisztajovo.hu

Szuicid klasszikus

Szuicid klasszikus

1 millió(!) wattos BMW 3.0 CS

Kaliforniában készül a világ legerősebb közúti elektromos autója, melynek alapja egy 1970-es évekből származó BMW 3.0 CS. Elmebeteg agyszülemény, mindez klasszikus köntösbe csomagolva.

Sokan biztos felszisszennek azt hallva, hogy egy remek állapotban lévő BMW kupét alakítanak át elektromossá, ráadásul a németek egyik, hanem a legszebb modelljéről van szó, amit valaha gyártottak Münchenben. Az EV West az M3-as átépítésétől vált híressé, de az más történet: az E30-as esetében mindenki számára elfogadhatóbb, ha fognak egy sokat látott példányt, és átépítik azt. Na de egy gyönyörű CS hátsó üléseire golyóálló plexivel lefedett akkumulátorokat tenni…

Pedig Mike Pethel pontosan így tett, és hamarosan megvalósítja álmát: „Egyszerűen csak akartam valami tényleg tisztát, amivel nem lesznek problémáim kocsikázás közben”- idézte Mike-ot a marketplace.org.

A gép jelenleg 800 lóerőt tud leadni, és a három akkumulátor összesen 1 megawattnyi energiát biztosít: 1 millió watt egy autóban, ami 750 háztartás ellátására lenne elegendő! A motortérben két elektromos egység található, míg a hátsó ülés helyére kerültek be az akkumulátorok: összesen 2400 cella rejtőzik a fedelek alatt.

„Amikor 12 éves voltam, elektromos autókat készítettem kis fajátékokból – melyeket én is megvennék. El tudom képzelni, ahogy áramlanak az elektronok, és az impedanciát is. Azt is tudom, hogyan működnek a tekercsek és kondenzátorok – az alapvető elektromos összetevők, melyeket könnyű megérteni”- mondta Mike.

Mike garázsa Venice-ben található, és elárulta, hogy a legnagyobb probléma a hajtáslánc és az erőátvitel környékén volt, mivel a BMW hajlamos az önmegsemmisítésre, köszönhetően a túltengő energiának. De az önjelölt rekorder nem adja fel, és mindenáron be fogja fejezni a világ legerősebb elektromos közúti autóját.

1:36-nál az is kiderül, hogyan gyorsul a gép…

Címkék: öko, autó, bmw

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 25. 10:27, szombat | Belföld

Orbán Viktor Szerbiába utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel tárgyal - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

2023. Március 25. 10:25, szombat | Belföld

OMSZ: egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Április 1-jén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok ott is egyre nagyobb számban csatlakoznak.

2023. Március 25. 07:41, szombat | Belföld

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

2023. Március 25. 07:40, szombat | Belföld

Orbán Viktor: megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól

Megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól - jelentette be a miniszterelnök közösségi oldalán pénteken.