Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 19. 20:02, kedd | Belföld
Forrás: tisztajovo.hu

Szuicid klasszikus

Szuicid klasszikus

1 millió(!) wattos BMW 3.0 CS

Kaliforniában készül a világ legerősebb közúti elektromos autója, melynek alapja egy 1970-es évekből származó BMW 3.0 CS. Elmebeteg agyszülemény, mindez klasszikus köntösbe csomagolva.

Sokan biztos felszisszennek azt hallva, hogy egy remek állapotban lévő BMW kupét alakítanak át elektromossá, ráadásul a németek egyik, hanem a legszebb modelljéről van szó, amit valaha gyártottak Münchenben. Az EV West az M3-as átépítésétől vált híressé, de az más történet: az E30-as esetében mindenki számára elfogadhatóbb, ha fognak egy sokat látott példányt, és átépítik azt. Na de egy gyönyörű CS hátsó üléseire golyóálló plexivel lefedett akkumulátorokat tenni…

Pedig Mike Pethel pontosan így tett, és hamarosan megvalósítja álmát: „Egyszerűen csak akartam valami tényleg tisztát, amivel nem lesznek problémáim kocsikázás közben”- idézte Mike-ot a marketplace.org.

A gép jelenleg 800 lóerőt tud leadni, és a három akkumulátor összesen 1 megawattnyi energiát biztosít: 1 millió watt egy autóban, ami 750 háztartás ellátására lenne elegendő! A motortérben két elektromos egység található, míg a hátsó ülés helyére kerültek be az akkumulátorok: összesen 2400 cella rejtőzik a fedelek alatt.

„Amikor 12 éves voltam, elektromos autókat készítettem kis fajátékokból – melyeket én is megvennék. El tudom képzelni, ahogy áramlanak az elektronok, és az impedanciát is. Azt is tudom, hogyan működnek a tekercsek és kondenzátorok – az alapvető elektromos összetevők, melyeket könnyű megérteni”- mondta Mike.

Mike garázsa Venice-ben található, és elárulta, hogy a legnagyobb probléma a hajtáslánc és az erőátvitel környékén volt, mivel a BMW hajlamos az önmegsemmisítésre, köszönhetően a túltengő energiának. De az önjelölt rekorder nem adja fel, és mindenáron be fogja fejezni a világ legerősebb elektromos közúti autóját.

1:36-nál az is kiderül, hogyan gyorsul a gép…

Címkék: öko, autó, bmw

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő