Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2013. Február 19. 20:02, kedd | Belföld
Forrás: tisztajovo.hu

Szuicid klasszikus

Szuicid klasszikus

1 millió(!) wattos BMW 3.0 CS

Kaliforniában készül a világ legerősebb közúti elektromos autója, melynek alapja egy 1970-es évekből származó BMW 3.0 CS. Elmebeteg agyszülemény, mindez klasszikus köntösbe csomagolva.

Sokan biztos felszisszennek azt hallva, hogy egy remek állapotban lévő BMW kupét alakítanak át elektromossá, ráadásul a németek egyik, hanem a legszebb modelljéről van szó, amit valaha gyártottak Münchenben. Az EV West az M3-as átépítésétől vált híressé, de az más történet: az E30-as esetében mindenki számára elfogadhatóbb, ha fognak egy sokat látott példányt, és átépítik azt. Na de egy gyönyörű CS hátsó üléseire golyóálló plexivel lefedett akkumulátorokat tenni…

Pedig Mike Pethel pontosan így tett, és hamarosan megvalósítja álmát: „Egyszerűen csak akartam valami tényleg tisztát, amivel nem lesznek problémáim kocsikázás közben”- idézte Mike-ot a marketplace.org.

A gép jelenleg 800 lóerőt tud leadni, és a három akkumulátor összesen 1 megawattnyi energiát biztosít: 1 millió watt egy autóban, ami 750 háztartás ellátására lenne elegendő! A motortérben két elektromos egység található, míg a hátsó ülés helyére kerültek be az akkumulátorok: összesen 2400 cella rejtőzik a fedelek alatt.

„Amikor 12 éves voltam, elektromos autókat készítettem kis fajátékokból – melyeket én is megvennék. El tudom képzelni, ahogy áramlanak az elektronok, és az impedanciát is. Azt is tudom, hogyan működnek a tekercsek és kondenzátorok – az alapvető elektromos összetevők, melyeket könnyű megérteni”- mondta Mike.

Mike garázsa Venice-ben található, és elárulta, hogy a legnagyobb probléma a hajtáslánc és az erőátvitel környékén volt, mivel a BMW hajlamos az önmegsemmisítésre, köszönhetően a túltengő energiának. De az önjelölt rekorder nem adja fel, és mindenáron be fogja fejezni a világ legerősebb elektromos közúti autóját.

1:36-nál az is kiderül, hogyan gyorsul a gép…

Címkék: öko, autó, bmw

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 15:46, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez

Magyarországon a gyermekvédelem ügyében zéró tolerancia van, a gyerek abszolút, teljes körű védelmet élvez - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján.

2024. Február 26. 15:44, hétfő | Belföld

Dézsi Csaba Andrást indítja a Fidesz Győrben

A kormány készen áll a Dézsi Csaba András polgármester vezetése alatt az elmúlt években Győrrel kiépített sikeres együttműködés folytatására, hogy a város továbbra is a magyar gazdaság egyik legfőbb motorja maradhasson

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.