Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 18. 17:06, szombat | Belföld
Forrás: mti

Támogatásra pályázhatnak a Brexit miatt nehézséggel küzdő magyar cégek

Támogatásra pályázhatnak a Brexit miatt nehézséggel küzdő magyar cégek

A Brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások október 11. és 15. között nyújthatják be pályázatukat állami támogatásra - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

Szijjártó Péter a bejegyzésében emlékeztetett: alig egy hete hozta meg a kormány a döntést, amely szerint nem várnak az Európai Unióra (EU), és a négy éven keresztül elhúzódó procedúra helyett még idén támogatást nyújtanak a Brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásoknak.

"Az elhúzódó folyósítás most nem megoldás, nincs idő várni, hiszen a világgazdaság rövidesen újra magára talál, nekünk pedig az az érdekünk, hogy a magyar vállalatok tőkeerősek legyenek és már most a lehető legjobb startpozíciót vegyék fel az új gazdasági versenyhez" - emelte ki.

Az EU által meghatározott 22 milliárd forintos pályázati keretösszeget tehát nemzeti forrásból biztosítják - emelte ki -, és rendelkezésére áll valamennyi magyar vállalat számára, amely a Brexit miatt most nehézségekkel szembesül, de kész beruházásokat végrehajtani az exportképesség fenntartása érdekében.

Felhívta a figyelmet, hogy szombattól elérhető a pályázati közlemény, amely a támogatás legfőbb feltételeit tartalmazza. Október 1-jén közzéteszik a minden információt tartalmazó pályázati felhívást (www.palyazat.gov.hu). Ezután a magyar vállalatoknak tíz napjuk lesz felkészülni a pályázati anyagok összeállítására, amelyeket október 11. és 15. között nyújthatnak be.

Közölte azt is, a sikeres pályázókkal év végén szerződnek, és "2022-ben együttesen küzdünk azért, hogy a magyar gazdaság továbbra is Európa-bajnok színvonalon teljesítsen, a hátunk mögött hagyott nehéz időszak ellenére is".

"Brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások tehát figyelem: most következik a kanyarban előzés!" - írta Szijjártó Péter.

Címkék: brexit, támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.