Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 23. 07:44, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Táncra perdült örömében egy 106 éves hölgy, mert találkozhatott Obama elnökkel

Táncra perdült örömében egy 106 éves hölgy, mert találkozhatott Obama elnökkel

Élete nagy vágya teljesült egy 106 esztendős amerikai néninek: találkozott Obama elnökkel, aki hitvesével együtt a Fehér Házban fogadta őt. Örömében mind ő, mind az elnöki pár táncra perdült.

Virginia McLaurin, aki a jövő hónapban a százhetedik életévét tölti be, az utóbbi időben minden másnál jobban szerette volna, ha találkozhat Obama elnökkel. Levelet írt hát neki, s még azt is felajánlotta: ha egyszerűbb, látogasson el az elnök az ő hajlékába. Obama azonban visszaírt: ő várja vizitre a hölgyet a Fehér Házba.

A szövetségi fővárosban, Washington DC-ben élő asszonyt akkora öröm töltötte el, hogy a Fehér Házban táncra perdült. Az elnöki pár csatlakozott hozzá, majd Obama meg is kérdezte: vajon mi a titka, hogy még 106 évesen is ropja? A meghatódott néni azt válaszolta: valószínűleg az, hogy még mindig aktív, hiszen hetente negyven órát önkéntes pótnagymamaként dolgozik a lakónegyedében lévő iskolában.

"A lelkemnek jót tett ez a találkozás" - nyilatkozott a táncos lábú asszony az egyik amerikai televíziónak, amelynek riportere azt követően kereste fel, hogy a Fehér Ház megjelentette honlapján a táncos összejövetelről készült rövidke videót.

Virginia McLaurin elmondta, hogy már akkor is határtalan volt az öröme, amikor Barack Obama lett az Egyesült Államok elnöke. Most pedig, amikor személyesen is találkozhatott vele, felkiáltott, amint meglátta: "Egy fekete elnök! És fekete a felesége!" - mesélte el az asszony, aki maga is afroamerikai. S felsóhajtott a tévériporternek: "Most már akár meg is halhatok!"

Címkék: Barack Obama

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.