Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Július 10. 06:11, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tanítsunk életet menteni!

Tanítsunk életet menteni!

Társadalmunk érdeke a gyerekeket fiatalkorban elsősegély nyújtásra tanítani. Csak Magyarországon évente 16 ezer ember kap szívrohamot, de sajnálatos módon, kevesen tudják mit is kellene tenniük - írja a BBC.

Az általánosiskolás korú gyerekek 73 százaléka szívesen megtanulná, hogyan kell valakit újraéleszteni, továbbá a szülők és a tanárok döntő többsége is szívesen venné, ha utóda részesülne ilyen nemű oktatásban - derült ki egy nemzetközi felmérésből.

Az oktatásban nem csak az precíziós újraélesztést sajátítanák el, hanem azt is megtanulnák, mit kell tenni egy öntudatlan személlyel, fuldoklóval, vagy súlyosan vérző beteggel. Az elsősegély-oktatást kiegészítenék még egészség- és testneveléstudomány órákkal is. Olyan szituációkra készítenék fel a diákokat, amikkel lehet, hogy később életük során szembe kell nézniük. A kérdőív kitöltésében 2,000 szülő, 1,000 tanuló és 500 tanár vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Bodrogi 90 - Gálaműsorral köszöntik a Kossuth-díjas színészt