Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Május 31. 14:20, péntek | Helyi
Forrás: sopron.hu/MSZP Sopron Környéki Szervezete

Tapsmétert a koncertekre?

Tapsmétert a koncertekre?

Pro és kontra egy bírósági döntésről.

Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere, dr. Simon István alpolgármester és Karner Gábor, soproni lakos közös sajtótájékoztatót tartott a soproni városházán annak kapcsán, hogy bűncselekmény sértettjeiként ítéletet hozott a Bíróság.

Dr. Fodor Tamás polgármester a sajtótájékoztatón a következőket mondta:

- A másodfokú bíróság jogerősen ítéletet hozott Hruby József soproni lakos büntető ügyében, aki három rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás bűncselekményét követte el a meghozott ítélet szerint.

A három rendbeli bűncselekmény sértettjei: dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István alpolgármester, Karner Gábor.

Hruby József 2002-2006-ig MSZP-s alpolgármester, majd 2006-2010-ig a Pénzügyi Bizottság elnöke volt.

A Bíróság kiemelte, hogy a bűncselekményt közéletben jártas személyként, írásban, nagy nyilvánosság előtt követte el a sértettek sérelmére, névtelenül.

A bírósági ítélettel kapcsolatban az MSZP Soproni Szervezete közleményt adott ki.

Ne láss, ne hallj, ne szólj – akkor nem kerülsz bajba! Egy ilyen országot épített fel a Fidesz és kényszerítette bele azokat, akik nem vakok, nem süketek a világra és korábban szabadon élhettek véleménynyilvánítási jogukkal.

Hruby József Sopron korábbi alpolgármestere néhány évvel ezelőtt saját internetes naplójában egyebek mellett meg merte írni, hogy a városi fúvószenekar koncertjén Walter Dezső, korábbi polgármester nagyobb és lelkesebb üdvözlő tapsot kapott a soproniaktól, mint Fodor Tamás regnáló városvezető.

Az írásokért a Fidesz feljelentette Hruby Józsefet, aki ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás okán hozott ítéletet a bíróság. A sértettek és feljelentők, Fodor Tamás, Simon István, Karner Gábor (Fidesz) ezt a minap sajtótájékoztatón adták hírül.

Visszautasítjuk az erkölcsi kioktatást azoktól, akik hatalmukat arra használják, hogy gátlástalan módon saját pártkatonáikat ültetik zsíros pozíciókba a város kórháza, a vízmű élére, és közpénzen városi cégek jól fizető állásaiban dugják el a Fidesz népes klientúráját. Visszautasítjuk az erkölcsről való szónoklást azoktól, akik arra használják a hatalmukat, hogy saját maguknak és családtagjaiknak az ország egyik legzsírosabb trafikjait adják oda a társadalmat becsapni akaró, hamis pályázat – színjáték keretében.

És megkérünk mindenkit, aki képes látni és hallani a Fidesz erkölcstelen világát, őrizze magában az emlékét annak az érzésnek, milyen volt, amikor szabadon lehetett szólni! Mert eljön még az a világ, amikor újra büntetlenül le lehet majd írni, kinek tapsolnak erősebb szimpátiával. Újra, szabadon. Akár ellenzéki, akár kormánypárti!

Az MSZP soproni szervezete egy emberként áll ki Hruby József mellett, és a szólás, a véleménynyilvánítás szabadsága mellett! Az MSZP szolidaritást vállal és megvédi azokat, akiket a Fidesz baloldaliságukért, a demokratikus szabadságjogok és értékek gyakorlásáért jó hírnevükben vagy egzisztenciájukban el akar lehetetleníteni.

MSZP Soproni Szervezete

Címkék: önkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.