Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Február 02. 15:26, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Templom épül Sopronban

Templom épül Sopronban

Közadakozásból, a püspökség és az önkormányzat támogatásával valósul meg a beruházás.

Templom épül a soproni Lővérekben. Az erdős-hegyes vidék hangulatához illeszkedő, a tájjal harmonizáló létesítmény terveit Supka-Kovács Tamás készítette, kivitelezését az idén szeretnék elkezdeni - mondta Bognár István, a Szent Margit templom plébánosa az MTI-nek.

A Szent Margit plébánia kápolnájának helyet adó egykori villa már régen szűknek bizonyult - indokolta a fejlesztés szükségességét a plébános.
- A kápolnát már hetven évvel ezelőtt, 1943. novemberi felszentelésekor szükségkápolnának nevezte a másfél évvel később mártírhalált halt Apor Vilmos győri püspök - idézte fel Bognár István.

A lejtős domboldalon létesülő templom mintegy háromszáz ember befogadására lesz alkalmas. Alagsorában ezer urnahelyes altemplomot alakítanak ki.
-A beruházáshoz szükséges 260-280 millió forint mintegy kétharmadát a Győri Püspökség bocsátja rendelkezésre döntően kárpótlási forrásokból - tájékoztatta Dékány Ferenc, a püspökség irodaigazgatója az MTI-t.

A hívek egy év alatt több mint 20 millió forintot adományoztak, és ugyanekkora összeggel segíti az építkezést Sopron városa - mondta Bognár István, hozzátéve, hogy a hiányzó összeg előteremtésére további erőfeszítéseket tesznek. Az építkezés ez évi megkezdésével szeretnének kiemelt hangsúlyt adni két nevezetes évfordulónak - utalt két jubileumra a plébános. Hetven éve szentelte fel a kápolnát, az ország első Szent Margit templomaként a tizenhat évvel ezelőtt boldoggá avatott Apor Vilmos győri püspök, és ugyancsak hetven éve avatta szentté XII. Pius pápa Árpád-házi Margitot, a templom névadóját.

Címkék: templom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.