Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2012. Július 19. 08:16, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Természetes gyógymódok a migrén legyőzésére

Természetes gyógymódok a migrén legyőzésére

Amennyiben már tapasztalt migrénes fejfájást, Ön is tudja, mennyire kínzó fájdalomról van szó. Ráadásul gyakran szédülés és zsibbadás előzi meg. Van azonban néhány természetes gyógymód a migrén elkerülésére, kezelésére - írja a Fox News.

Bizonyított tény, hogy a tiramin nevű természetes vegyületet tartalmazó ételek csökkentik a migrén előfordulásának gyakoriságát és súlyosságát. Ez az összetevő pácolt és füstölt sajtokban, illetve húsokban, valamint szója eredetű élelmiszerekben megtalálható.

A migrén hagyományos kezelésére felírt gyógyszerek nagy része fájdalomcsillapítót tartalmaz, ami olykor működik, máskor viszont nem túl hatékony.

A természetben előforduló papsajtot is előszeretettel használják a fejfájás, migrén kezelésére, valamint az akupunktúra is hatékony gyógymódnak bizonyult.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 09:56, csütörtök | Életmód

NAK-FruitVeB: jó diótermés várható az idén

Jó termésben bíznak idén a hazai dióültetvényeken gazdálkodók.

2023. Szeptember 27. 14:02, szerda | Életmód

Nébih: a magyar háztartások egyre kevesebb élelmiszert pazarolnak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint a magyar háztartásokban 2016 óta 27 százalékkal csökkent az élelmiszerpazarlás.

2023. Szeptember 27. 06:00, szerda | Életmód

KSH: nő a 30 év alattiak körében a gyermekesek aránya, de öregszik a társadalom

A 2022-es népszámlálás adatai szerint nő a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont emellett folyamatosan öregszik a társadalom