Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 02. 07:32, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Tesco: fizetni kell a pénztárosoknak

Tesco: fizetni kell a pénztárosoknak

A Tescónak ki kell fizetnie a 94 ezer forintos bérminimumot pénztárosai részére, erre utasította a Legfelsőbb Bíróság a multinacionális vállalatot – írja a Magyar Nemzet pénteki száma.

A munkavállalóknak erre a döntésre két évet kellett várniuk, annak ellenére, hogy az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) és négy munkaügyi bíróság jogerősen elmarasztalta a Tescót. A vállalat arra hivatkozott, hogy a pénztárosi munkakör náluk nem szakképesítéshez kötött, a szakképesítést a felvételnél sem várják el, így nem jár érte a garantált bérminimum.

A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból az derül ki, hogy a cégnek van egy saját bérmátrixa. Ennek alapján az országot öt zónára osztva öt különböző fizetést ad ugyanazért a munkáért. Például Pest, Komárom-Esztergom és Somogy megyében valamivel több mint ezer forintot, Baranyában, Tolnában, Veszprém megyében már csaknem hétezer forintot, míg Borsodban, Bács-Kiskun és Csongrád megyében már tízezer forintot spórol pénztárosain a multinacionális vállalat.

A lap úgy számol, hogy ezzel a lépéssel éves átlagban összesen több mint százmillió, három évre visszamenőleg 300-400 millió forinttal fizet kevesebbet pénztárosainak a Tesco úgy, hogy a multinacionális vállalat bruttó árbevétele tavaly 666,5 milliárd forintot tett ki, vagyis naponta 1,8 milliárd forintos árbevételt produkált – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére