Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2013. Április 24. 15:12, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Tizenhárom határsértő

Tizenhárom határsértő

Egy koszovói család taxival, míg további hét külföldi - köztük egy 14 éves afgán fiú is - vonattal akartak Nyugat-Európába szökni.

Sopronban a járőrök egy taxit vontak ellenőrzés alá 2013. április 23-án délelőtt. A járművet egy budapesti férfi vezette, utasai koszovói állampolgárok voltak. A taxisofőr a rendőröknek elmondta, hogy a családot - négy felnőtt és két gyermek – a fővárosban az egyik autóbusz állomáson vette fel. A külföldiek koszovói úti okmányokkal igazolták magukat.Továbbutazásuk feltételeit egyikük sem tudta igazolni.

A mosonmagyaróvári határrendészek a nemzetközi gyorsvonatok utasainak ellenőrzésekor hét külföldit szállítottak le a szerelvényekről, a hegyeshalmi vasútállomáson. Közülük négy algériai humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolta magát. A vizsgálat során megállapításra került, hogy a debreceni befogadó állomás lakói, úti célként a Nyugat-európai régiót jelölték meg.
Szintén humanitárius tartózkodási engedélyt adott át személyazonosságának igazolására az a 14 éves afgán fiú is, aki Fótról, a gyermekotthonból szökött el és Németországba tartott.
Két külföldi – pakisztáni, koszovói – sem jogszerű magyarországi tartózkodását, sem továbbutazásának feltételeit nem tudta igazolni. A debreceni befogadó állomás területére érvényes okmánnyal rendelkeztek.

A tizenhárom külföldivel szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indított szabálysértési eljárást a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Augusztus 26. 08:58, péntek | Helyi

Rengeteg gránátot találtak Szombathelyen

Összesen 155 darab 82 milliméteres második világháborús szovjet aknavetőgránát került elő Szombathelyen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak