Városlista
2022. szeptember 26, hétfő - Jusztina

Hírek

2021. December 12. 09:49, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Több mint tíz évvel ezelőtti, nagy értékű rablás nyomozását zárta le a rendőrség

Több mint tíz évvel ezelőtti, nagy értékű rablás nyomozását zárta le a rendőrség

Több mint tíz évvel ezelőtti, húszmillió forint értékű rézhulladékrablás nyomozását zárta le a napokban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

Azt írták: a nyomozók 2011 áprilisában rendelték el a jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatti nyomozást.

A nyomozás adatai szerint K. István rávette egyik ismerősét, hogy a munkahelyén ártalmatlanítsa a biztonsági őrt, majd lopjon el egy rakománnyal teli kamiont.

G. Gábor két társa bevonásával elvállalta a rablást. 2011. április 27-én éjjel a kerítésen át bemásztak egy zuglói fuvarozócég telephelyére. Cs. Zsolt berúgta a portásfülke ajtaját, majd T. Györggyel leteperték az idős, rokkantnyugdíjas biztonsági őrt és a szomszédos szobában egy székhez kötözték. Ezután egy vascsővel fenyegetve követelték tőle az egyik kamion kulcsát. Az őr az eset során könnyű sérülést szenvedett.

A gyanúsítottak megpróbálták elvinni a kamiont, de az nem indult be, így a telephelyen parkoló másik járműből átszereltek két akkumulátort. Ezután a kamionnal és az ahhoz kapcsolt vontatmánnyal - 23,5 tonna rézhulladékkal - elhajtottak.

A kamiont a rendőrök még aznap megtalálták az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójánál.

A gyanúsítottak egy társa, H. Gábor biztosított egy másik teherautót, amivel továbbvontatták a szállítmányt egy Sárbogárd melletti tanyára. G. Gábor pár nappal később egy fővárosi fémtelepen adta le a rakományt. Az öt férfi a rézért kapott húszmillió forintot elosztotta.

A fővárosi rendőrök a nyomozás eredményeként 2014. május 6-án különösen nagy értékre elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki G. Gábort, aki akkor tagadta tettét. Vele szemben elkülönítették és lezárták a nyomozást, tettéért a bíróság 8 év börtönbüntetést szabott ki. Ezt követően a nyomozók tovább dolgoztak társainak felkutatása és felelősségre vonása érdekében.

Ennek eredményeként K. Istvánt 2020. szeptember 21-én rablás bűntett felbujtójaként, Cs. Zsoltot és T. Györgyöt 2020. szeptember 24-én különösen nagy értékre elkövetett rablás, H. Gábort pedig 2020. október 1-jén orgazdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként; beismerő vallomást egyikük sem tett.

A tíz évvel ezelőtti nyomozást végül kedden zárták le a nyomozók. Az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek - olvasható a rendőrségi közleményben.

Címkék: nymozás, rablás, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 25. 06:58, vasárnap | Kék hírek

Lezárt akta: A biztonsági öv megmenthette volna

Tavaly októberben egy személygépkocsi az 51-es főúton, Dömsöd térségében közlekedett Budapest felől Baja irányába, amikor egy enyhén balra ívelő kanyarban lesodródott és egy út menti fának csapódott.

2022. Szeptember 24. 14:20, szombat | Kék hírek

Rendőrség: új módszerekkel próbálkoznak csalók az apróhirdetések oldalain

Az apróhirdetések oldalain a csalók újabb módszerrel, hamis linkekkel próbálják becsapni az eladókat - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a police.hu oldalon.

2022. Szeptember 22. 17:00, csütörtök | Kék hírek

Halálra vertek egy férfit egy szentesi kocsámban

Belehalt sérüléseibe egy férfi Szentesen, akit egy kocsmában bántalmaztak. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették - közölte a rendőrség a honlapján csütörtökön.

2022. Szeptember 21. 13:31, szerda | Kék hírek

Börtönre ítéltek egy férfit, aki cipőkanállal halálosan megsebesítette ismerősét

Három és fél év börtönbüntetéssel sújtottak egy bordányi férfit, aki tavaly nyáron egy fém cipőkanállal halálos sérüléseket okozva bántalmazta ismerősét - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője.