Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. December 19. 13:51, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Több száz baleset történt Németországban a jeges utakon

Több száz baleset történt Németországban a jeges utakon

özlekedési fennakadásokat és több száz balesetet okozott Németországban hétfőn az utak jegesedése.

A legsúlyosabb helyzet az ország északi és északnyugati részén alakult ki, ahol szinte mindenütt jégpáncél borítja az utakat. Egyedül Észak-Rajna-Vesztfáliából száznál is több balesetet jelentettek. Alsó-Szászországban halálos áldozatot is követelt a rendkívüli időjárás, egy 25 éves férfi veszítette életét, akinek autója kora reggel Bréma közelében az A27-es autópályán a jeges burkolaton megcsúszva átszakította a szalagkorlátot és fának csapódott. A sofőr a helyszínen meghalt.

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) az összes tartományra figyelmeztetést adott ki csúszásveszély miatt. Az utóbbi hetek hideg időjárása miatt mindenütt fagyos a föld, a sarkvidéki eredetű légtömegeket kiszorító melegfronttal érkező csapadék így azonnal jégpáncéllá dermedhet. Érdemes minél kevesebb időt a szabadban tölteni, aki pedig mégis elindul otthonról, legyen a szokásosnál is óvatosabb és számítson fennakadásokra, és ha autózik, tele tankkal, meleg itallal és pokróccal vágjon neki az útnak - írták.

Frankfurtban, az ország legnagyobb repülőterén is akadozik a közlekedés. A hétfőre tervezett 1100 járat közül már reggel töröltek 176-ot.

Számos térségben, tartományban vagy járásban már vasárnap este bejelentették, hogy hétfőn szünetel az oktatás vagy visszatérnek a koronavírus-járvány idején begyakorolt távoktatásra.

Fotó illusztráció - Pixabay

Címkék: baleset, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik