Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. December 08. 09:08, csütörtök | Belföld
Forrás: NAV

Többezer doboz cigaretta volt az autó különböző üregeiben

Többezer doboz cigaretta volt az autó különböző üregeiben

Django, a NAV szolgálati kutyája ezúttal is kiszagolta a csempészett árut.

Az adóhatóság munkatársai több mint kétezerötszáz doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak Hegyeshalomnál. Segítségükre volt Django, a rutinos szolgálati kutya.

A pénzügyőrök egy német autót ellenőriztek az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán. Django szimata nem csalt, a kocsi középső és hátsó merevítő oszlopaiból, a padlóból és a műszerfalból több mint ezer doboz cigaretta került elő.

Django néhány órával később, az autópálya ugyanezen szakaszán egy bolgár járműben jelzett. Az autó oszlopaiban és a kárpit alatt háromszázhúsz doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek el.

Django lelkesedése az este közeledtével sem csökkent, amikor egy kisbusz belsejében fogott szimatot. A kisbusz tetőkárpitjából és egy vízmelegítő tartályból ezerkétszázötven doboz cigaretta került elő.

Munkatársaink a csaknem öt és félmillió forint értékű füstölnivalót lefoglalták, és az elkövetőkkel szemben jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

Címkék: cigaretta, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.