Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Február 05. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Többféle védelem kell a biztonságos e-mail forgalomhoz

Többféle védelem kell a biztonságos e-mail forgalomhoz

Az e-mailek védelméhez nem elég az erős jelszó, több biztonsági elemre is szükség van ahhoz, hogy az elektronikus levelek ne kerüljenek illetéktelen kezekbe.

Ilyen például az a végponttól végpontig terjedő megoldás, amikor az üzenetet titkosítják a küldőnél még mielőtt az eljutna a hálózatra, majd a fogadó gépe dekódolja - hívta fel a figyelmet a keddi nemzetközi biztonságos internet nap (Safer Internet Day - SID) alkalmából az ESET IT-biztonsági vállalat.

A cég közleménye felidézi: bár a közelmúltban felderített adatlopási esetben 773 millió e-mailcím és 21 millió jelszó került a bűnözőkhöz, mégis kevesen vannak tudatában annak, hogy az elküldött e-mail ugyanolyan nyitott lehet, mint egy postai képeslap.

A szakértők szerint a legtöbb szervezet és e-mail-szolgáltató rendelkezik valamilyen szűréssel, hogy segítse az adatfolyam zavartalanságát, és az ismert spam, adathalász és vírusos üzeneteket tartalmazó feketelistával igyekszik kiszűrni a nem kívánt tartalmat. Sok cég alkalmaz ennél fejlettebb módszereket, ezek egyike a csatolmányok típusának szűrése. Az ellenőrzés mindig fontos a szakértők szerint, mivel nem létezik eleve biztonságos fájltípus.

Az e-mail fiókokhoz tartozó védelmi megoldások mellett hatásos a kétfaktoros azonosítás is, amikor a felhasználó a belépési adatok megadása után SMS-ben, okoseszközre telepített alkalmazáson keresztül vagy e-mailben kap egy megadandó kulcsot a belépéshez.

A biztonságos internet napot 2004 óta tartják az év második hónapja második hetének második napján, Magyarország 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során