Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2023. Szeptember 07. 10:45, csütörtök | Helyi
Forrás: sopronmedia

Toborzást tart a Soproni Tűzoltóság

Toborzást tart a Soproni Tűzoltóság

Ha hívtok, megyünk, ha hívunk, gyere! – ezzel a mottóval szervez toborzást a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A tűzoltóság mindazok jelentkezését várja, akik elhivatottságot éreznek a szakma iránt

A jelentkezés feltételeiről Molnár Sándor kirendeltségvezető beszélt portálunknak.

Legyen szó tűzesetről, balesetről vagy a viharkárok felszámolásáról, a tűzoltók az év minden napján a lakosság biztonságáért dolgoznak. A Soproni Katasztrófavédelmi kirendeltség nemcsak a fiatal pályakezdőket, hanem a tapasztaltabbakat is várja az állomány kötelékeibe – mondta Molnár Sándor kirendeltségvezető.

- A jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév, magyar állampolgárság, büntetlen előélet, valamint minimum szakmunkás iskolai végzettség. Felső korhatár nincs. A jelentkezőknek egy egészségi, egy pszichikai és egy fizikai alkalmassági vizsgán kell megfelelniük. El lehet mondani az elmúlt időszak toborzásairól, hogy széles spektrumban érdeklődnek a tűzoltói hivatás iránt. Amikor nincsen riasztás, munkatársaink tantermi foglalkozásokon, kiképzéseken, gyakorlatokon vesznek részt – részletezte Molnár Sándor, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Az elhelyezési körülmények a Rendészeti Integrált Központban kiválóak, így a tűzoltók 21. századi keretek között végezhetik tevékenységüket. Megfelelően felszerelt tanterem, valamint szabadidős és pihenőhelységek is várják a leendő tűzoltókat – fűzte hozzá Molnár Sándor.

A toborzó kampány plakátját a Soproni Egyetem hallgatói készítették. Az oktatási intézmény és a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség együttműködése több évre nyúlik vissza – számos kampányban dolgoztak már együtt.

Kovács Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 14:52, szombat | Helyi

Parlamentbe látogatott az IPA soproni szervezete

Sopronból érkeztek látogatók az Országházba Mészáros Mária az IPA GYMS elnöke és kollégái látogattak pénteken a Parlamentbe, ahol közösen körbejárták és megnézték az épületet.

2023. Szeptember 23. 12:59, szombat | Helyi

Tökfesztivál \"tök nélkül\"

🥾 KIRÁNDULÁS🥾 IGAZI MESEVILÁG, AZ ŐRSÉG? Vagy mégsem ? Sajnálatos, hogy az ország egyik leghíresebb fesztiválján nincs a névadó TERMÉK a - TÖK! Barátokkal érkezve szomorún tapsztaltuk, hogy nincs TöK

2023. Szeptember 13. 10:31, szerda | Helyi

Kuszkusz - Támogatja a fogyást, tele van fehérjével

Hogyan segíti a kuszkusz a fogyást? Gazdag rostjai képesek a vércukorszintet optimalizálni, segítik a teltségérzet elérését.Mivel a rost gyorsan mozgatja a táplálékot a bélrendszerben, segíthet megelőzni a székrekedést.

2023. Augusztus 02. 11:22, szerda | Helyi

A fejfájás tipusai

A fejfájás típusainak három fő jellemzője van A lakosság 90 százalékának van esetenként fejfájása és 40-50 százaléka rendszeresen szenved miatta.