Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2021. Augusztus 09. 13:06, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Továbbra is terjed a delta variáns Kínában

Továbbra is terjed a delta variáns Kínában

Továbbra is terjed a koronavírus delta variánsa Kínában, ahol már 17 tartományból jelentettek belföldi fertőzésből eredő megbetegedéseket az új járványhullám kezdete óta.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfői közlése szerint az ország szárazföldi részén előző nap 94 új, belföldi fertőzésből eredő Covid-19-es esetet regisztráltak. A legtöbb új esetet a közép-kínai Honan és a kelet-kínai Csiangszu tartományból jelentették. Ezen kívül még két tartományban, a délkelet-kínai Hunanban és a közép-kínai Hupejben azonosítottak újabb betegeket vasárnap.

A járvány jelenlegi, a koronavírus delta variánsa okozta hulláma Csiangszu székhelyéről, Nankingból indult, ahol július 20-án, a nemzetközi repülőtér dolgozói köréből kerültek ki az első betegek. Azóta a 9 millió lakosú városban összesen 231 megbetegedést regisztráltak, a város lakosságát pedig öt körben tesztelték. Július 20. óta vasárnap fordult elő először, hogy egyetlen újabb megbetegedést sem jelentettek. A járványhelyzet a szomszédos Jangcsou városban fordult súlyosabbra azóta, ahol mostanáig 346 új esetet azonosítottak. A helyi hatóságok hétfőn a járvány elleni óvintézkedések még szigorúbb betartatására szólították fel az illetékeseket - derül ki a China Daily című kínai lap internetes kiadásában megjelent cikkből.

A kelet-kínai Csöcsiang tartomány partvonalán fekvő szigetcsoportból álló Csousan kormányzata pedig arról számolt be, hogy megkezdték egy hajó személyzetének mentését, miután a hajó legénységének egy tagja a közösségi médiában tett közzé videóbeszámolót arról, hogy 13 társánál lázas tünetek jelentkeztek. A kínai hajó a Fülöp-szigetekről szállított szenet, ám nem kapott engedélyt a kikötésre a Csiangszuban található kikötőtől, így a betegek egyelőre nem kaptak orvosi ellátást, egyelőre az sem tisztázott, hogy a tüneteiket koronavírus-fertőzés okozza-e.

Az országban már több mint harminc tisztségviselőt büntettek elbocsátással vagy egyéb módon a legújabb járványhullám nem megfelelő kezelése miatt.

Miután a múlt hét elején, tavaly június óta először újabb eseteket jelentettek Hupej székhelyén, Vuhanban is, a város teljes lakosságát tesztelésnek vetették alá. A vasárnap lezárult, teljes körű tesztelés során 9 újabb megbetegedést azonosítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése