Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Július 07. 12:46, kedd | PR

Trükkös nyomtatók, avagy hogy válassz okosan?

Trükkös nyomtatók, avagy hogy válassz okosan?

Senki nem szeret sokat fizetni és ez igaz a nyomtatásra is. De biztos hogy mindig az olcsó nyomtató a legolcsóbb? Ha nyomtató vásárlásán gondolkodsz, olvass tovább, mert érhetnek meglepetések.

A nyomtatók ára olyan széles skálán mozog, mint a minőségük és a szolgáltatás, amit nyújtani tudnak. Vannak egyszerű verziók, amik percenként öt lapot nyomtatnak, de gyönyörű a nyomatuk. Aztán vannak olyanok, amik szkennelnek és faxolnak is, megint mások pedig minőségi fotónyomtatásra képesek. Körbejártuk, hogy a széles felhozatalból hogyan tudod okosan kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet.

Mérd fel az igényeidet

Mielőtt még böngészni kezdenéd a boltok kínálatát, a legfontosabb, hogy pontosan felmérd, mire van szükséged. Lehet, hogy a nyomtató vásárlási vágy kiváltó oka az volt, hogy a vírusválság alatt nem tudtál szerződést nyomtatni a kliensednek. Az is lehet, hogy a karanténban volt időd átnézni az évek óta gyűjtögetett digitális képeket és nagyon szeretted volna azonnal a falon látni a legjobbakat. Ezek el tudnak indítani egy irányba, de érdemes alaposan átgondolni, mire is kellhet MÉG a nyomtató. Mérd fel a család igényeit és ennek alapján kezdj el keresgélni.

Tintapatron a megoldás kulcsa

Lehet, hogy furcsa a gondolat, de mégsem a gombhoz veszed a kabátot, ha egy kiszemelt gépnél először a tintapatron árát nézed meg. A tintapatronok a nyomtatókhoz a legfontosabb kellékek és ezért a tintapatronok adják a hosszútávú használat és a gazdaságos üzemeltetés alapját. Egy jó nyomtató sok éven át hűséges társad lesz, a tintapatront azonban viszonylag gyakran cserélni kell. Érthető hát, hogy a patron ára nagyon fontos szempont a nyomtatóvásárlásnál.

Hogyan dönts?

Készíts egy listát arról, hogy hányan fogjátok használni a nyomtatót, mire és milyen gyakorisággal, aztán összesítsd. Ebből látni fogod, hogy mi lesz a fő profil, amit a nyomtatónak ki kell szolgálnia. Ha nagyon sokat nyomtattok és nem akarsz bajlódni az újra töltésekkel, akkor keress olyan nyomtatót, ami nagy tartállyal rendelkezik. Ezek általában drágábbak, de hosszútávon jóval költséghatékonyabban működnek, mint az olcsó verziók.

Ha csak viszonylag kevesebb a nyomtatás, amit otthonról végeznél, akkor elegendő egy olcsóbb, de kisebb tintapatronnal rendelkező készülék.

A lézernyomtatók legfontosabb jó tulajdonsága a sebességük és a nyomat tartóssága, míg a tintasugaras nyomtatók lassúak ugyan, de szebb nyomtatási képet adnak, emellett a fogyasztásuk sem veszélyes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.