Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 16. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Ötvenhétezer forint lesz a közmunkás bére

Ötvenhétezer forint lesz a közmunkás bére

Ötvenhétezer forintot kapnak majd havonta a közmunkások, amelyet hetente, a munkavégzés alapján fizetnek ki - mondta Pintér Sándor belügyminiszter.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy 'napról napra nagyobb a rend' az országban, ezt jelzi, hogy ezerrel több fogvatartott van a börtönökben a kormányváltás óta. Hozzátette: ez nem az esetek számának növekedésével, hanem a szigorúbb kivizsgálási eljárással függ össze.

A közmunka nem kötelező jellegű, csupán egy lehetőség, amelyre jelentkezhetnek az emberek - mondta Pintér Sándor a Magyar Nemzetnek adott interjújában. 'Más kérdés, hogy aki nem jön, esetleg nem kap majd más szociális támogatást.' - tett hozzá a belügyminiszter. A kormány ígérete szerint azonban a közmunkát végzők jobb életkörülményeket biztosító ellátásban részesülnének a korábbi szociális támogatáshoz képest. Ez alapján a közmunkások havi ötvenhétezer forintot kapnak majd, amelyet hetente, a munkavégzés alapján fizetnek ki - tájékoztatott Pintér.

A program keretén belül egyszerűsített tananyaggal oktatnák a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, állattartás területén dolgozókat. Emellett új beruházásoknál és katasztrófavédelmi feladatoknál vennék igénybe a közfoglalkoztatottakat.

Növekszik a fogvatartottak száma

Pintér Sándor az interjúban beszélt arról is, hogy 'ezer fővel több fogvatartott van a büntetés-végrehajtási intézetekben a kormányváltás óta'. Ennek köszönhetően jelentősen növekedett a lakosság biztonságérzete, az országban 'napról napra nagyobb rend van' - tette hozzá a belügyminiszter.

Pintér Sándor arra számít, hogy a következő időszakban több bűncselekményt regisztrálnak és több elkövetőt fognak el. Hangsúlyozta, hogy ennek nem az esetek számának a növekedése az oka, hanem az, hogy a rendőrök több ügyet derítenek fel, és több vádemelési javaslattal fordulnak az ügyészségekhez, bíróságokhoz.

Elindult az a program is, amelynek célja, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek lakói hasznos, termelő tevékenységgel töltsék el napjaikat. Egyenruhákat varrnak a rendőröknek, de jelentős a cipőgyártás is. Ennek köszönhetően növekedett az intézmények biztonsága. A kormány távlati célja, hogy a börtönöket a fogvatartottak tartsák el - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Pintér Sándor.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: munkás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.