Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 22. 18:40, hétfő | Bulvár
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:

Újabb esküvő a brit királyi családban

Újabb esküvő a brit királyi családban

Újabb esküvő készül a brit királyi családban: a bejelentés szerint Eugénia hercegnő, II. Erzsébet királynő 27 esztendős unokája összeházasodik polgári származású barátjával, a 30 éves Jack Brooksbankkel.

Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált felesége, Sarah Ferguson.

Eugénia a nyolcadik a brit trónutódlási sorban, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója. Jóllehet hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a "királyi fenség" megszólításra, a királyi család hivatalos tevékenységében azonban nem vesz részt, polgári állása van, egy művészeti galéria igazgatója.

A Buckingham-palota az eljegyzést bejelentő rövid hétfői közleményben egyelőre csak annyit tett közzé, hogy Eugénia és Brooksbank esküvője ősszel lesz a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában. A tájékoztatás szerint a pontos dátumot "a megfelelő időben" bejelentik.

A palota tudatta azt is, hogy Jack Brooksbank e hónap elején, nicaraguai utazásuk idején kérte meg barátnője kezét.

A vagyonos családból származó vőlegény divatos - a királyi család ifjabb tagjai által is látogatott - londoni klubok és szórakozóhelyek igazgatója volt, ezzel azonban nemrég felhagyott és saját borkereskedő céget alapított. Emellett az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította - a Diageo brit szeszesitalgyártó óriás által tavaly egymilliárd dollárért felvásárolt - Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

Alig néhány hete Eugénia unokabátyja, Harry herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - jelentette be, hogy eljegyezte amerikai barátnőjét, Meghan Markle-t.

A 33 éves Harry és a 36 esztendős elvált amerikai színésznő esküvője május 19-én lesz, szintén a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György-kápolnájában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.