Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. December 23. 14:33, péntek | Belföld
Forrás: Volánbusz

Újabb járműbeszerzések a Volánbusznál: 360 autóbusz érkezhet a folyamatosan frissülő flottába

Újabb járműbeszerzések a Volánbusznál: 360 autóbusz érkezhet a folyamatosan frissülő flottába

A Volánbusz jármű-fiatalítási programjának keretében újabb 360 darab jármű beszerzése valósulhat meg.

A társaság buszparkjának hosszú távú, költséghatékony fenntarthatósága és a környezetvédelmi előnyök mellett elsődleges cél, hogy – a komfortos és biztonságos utazás révén – emelkedjen a szolgáltatási színvonal.

A most megjelent kiírásoknak köszönhetően 200 + 160 darab korszerű, környezetkímélő, EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotorral hajtott, alacsony belépésű, kéttengelyes szóló autóbusz érkezhet 2023-ban a Volánbuszhoz.

A 200 db klímás járműnek legalább 40 db ülőhellyel kell rendelkeznie és legalább 85 fő szállítására kell alkalmasnak lennie. A járművekkel szemben további elvárás a kerekesszék elhelyezésétbiztosító fedélzeti kialakítás és a felszállást segítő rámpa. A különböző vezetéstámogató rendszerek mellett ABS, ASR biztonsági funkciókat is tartalmaznia kell az autóbusznak, illetve az elektronikus utastájékoztatási- és kamerarendszer, valamint az utastéri USB csatlakozók is az elvárt felszereltség részei. A gyártónak gondoskodnia kell az autóbuszok utas- és vezető terének járványvédelmi megelőző kezeléséről is.

A pályázati kiírásban szereplő 160 darab alacsony belépésű autóbusznak legalább 45 ülőhellyel kell rendelkeznie és legalább 80 fő egyidejű szállítására kell alkalmasnak lennie. Az egyéb főbb műszaki paraméterek hasonló kényelmi, műszaki és járványvédelmi elvárásokat támasztanak e járművek vonatkozásában is.

A jármű-fiatalítási program kezdete óta már több mint 1800 új autóbusz állt forgalomba a társaságnál, ennek eredményeként 13,35 évről 10,9 évre csökkent a flotta átlagéletkora. A most induló eljárások mellett hamarosan 48 darab elektromos meghajtású és 164 darab gázüzemű járművel bővül a Volánbusz járműparkja, továbbá azzal a 47 darab csuklós autóbusszal, melyek beszerzési eljárása a közelmúltban sikeresen lezárult.

A MÁV–Volán-csoport egységes stratégiai irányításának is köszönhetően egyre színvonalasabb, korszerűbb és környezetkímélőbb szolgáltatások várják az utasokat. A busztársaság folyamatosan megújuló és modernizálódó járműállományával idén országszerte 530 millió utas szállításáról gondoskodott.

Címkék: autóbusz, volánbusz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.