Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Április 05. 11:03, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Újabb közúti akcióban ellenőrzést tart a rendőrség

Újabb közúti akcióban ellenőrzést tart a rendőrség

Háromnapos közúti akcióban ellenőrzik a teherautókat és a buszokat, a keddtől csütörtökig tartó ellenőrzéssorozatban a közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő személy- és áruszállító járműveket szűrik ki és büntetik

- tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-t.

A fővárosi és megyei kormányhivatalok az országos akcióban a teherautók és autóbuszok műszaki állapotát, menetíró berendezéseit, a rakomány rögzítését vizsgálják. A közlekedési hatóság a kockázatosnak minősített járműveket a veszélyt előidéző ok megszüntetéséig kijelölt pihenőhelyen visszatarthatja - áll a közleményben.

Az ECR (Euro Controle Route) nemzetközi akció részeként április 5. és 7. között a járművezető, a rakomány és a gépjármű alkalmasságát igazoló dokumentumokat vizsgálják. Ellenőrzik a jármű és rakománya súlyát és azt, hogy az utóbbit megfelelően rögzítették-e - közölték.

A közlekedési hatóság a járművet vizsgálatra rendeli, ha "alapos gyanú merül fel", hogy nem tesz eleget a jogszabályi követelményeknek és a környezetvédelmi előírásoknak, engedély nélkül alakították át vagy engedélyezett átalakítás után a hatóságnak nem mutatták be - írták.

Az ITM közölte azt is, hogy érvénytelenítik az autóbusz vagy teherautó forgalmi engedélyét, ha további részvétele a forgalomban közvetlen balesetveszéllyel jár vagy a kötelező engedélyek hiányában végeztek vele szolgáltatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.