Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. November 08. 18:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb pályázatokat várnak családbarát szülészetek kialakítására

Újabb pályázatokat várnak családbarát szülészetek kialakítására

Újabb pályázatokat várnak családbarát szülészetek kialakítására; a második körben 3,4 milliárd forintra pályázhatnak a kórházak.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a témában tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a kormány 2010 óta kiemelten foglalkozik a családokkal, sokféleképpen támogatja őket. Hozzátette: a szülés élménye mind az anya, mind a gyermek számára meghatározó, ezért indították el a családbarát szülészetek kialakítását célzó pályázatot.

A miniszter emlékeztetett, a programot 10 milliárd forintos keretösszeggel hirdették meg, ebből tavaly 6,4 milliárdot 44 kórház között már kiosztottak.

A pályázat második ütemében idén 1,4 milliárdra, míg 2020-ban további 2 milliárd forintra pályázhatnak olyan közfinanszírozott kórházak, amelyek szülészeti, illetve koraszülött intenzív ellátást nyújtanak.

Az elnyert forrást infrastruktúrafejlesztésre, eszközbeszerzésre lehet fordítani azzal a megkötéssel, hogy a fejlesztéseken túl olyan szakemberek képzését is vállalják az intézmények, akik a szülést megelőző időszakban, a szülésnél és azt követően is a legkülönbözőbb segítséget tudják nyújtani - ismertette a miniszter.

Az infrastrukturális átalakítások irányulhatnak például a szülőszobák és a hozzájuk tartozó vizesblokkok átalakítására, alternatív szüléskísérésre alkalmas helyiségek kialakítására vagy multifunkciós szülőágyak, szülőkádak beszerzésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során