Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Március 16. 12:27, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Újabb „unokázós” csalássorozatot számolt fel a rendőrség - VIDEÓ!

Újabb „unokázós” csalássorozatot számolt fel a rendőrség - VIDEÓ!

A Soproni Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 45 éves férfival és egy 29 éves nővel, valamint egy 31 éves férfi bűntársukkal szemben folytat nyomozást.

A Soproni Rendőrkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2016. március 9-én a reggeli órákban fogták el S. Tamás 45 éves és L. Brigitta 29 éves győri tartózkodási helyű lakosokat. A gyanúsítottak 2015. szeptembere és 2016. februárja között 12 alkalommal csaltak ki idős személyektől több százezer forintos összegeket, összesen 2.530.000,- forint értékben.


A büntetőeljárás során a nyomozók megállapították, hogy az időskorú női sértetteket vonalas előfizetői telefonszámukon egy női hang hívta fel, aki hol unokájukként, hol pedig lánygyermekükként igazolta magát. Miután a szépkorúak elhitték, hogy a hívó fél a hozzátartozójuk belelegyeztek a kért "gyors pénzügyi segély" címén kialkudott pénzösszeg átadásába. Ekkor a 45 éves elkövető hívta egyik bűntársát, aki a pontos cím közlését követően a sértett lakóhelyén megjelent és lezárt borítékban a kicsalt pénzösszeget átvette, majd a helyszínről eltávozott. A sértettek felhívásához és az egymás közötti kapcsolattartáshoz a bűnelkövetők erre a célra vásárolt és használt mobiltelefonokat és SIM kártyákat használtak, melyeket egy-két nap után lecseréltek.
A Soproni Rendőrkapitányság munkáját az Országos Rendőr-főkapitányság központi szervei bűnügyi-elemző szakmai támogatásukkal segítették, melynek eredményeképpen sikerült a bűncselekmény elkövetőit felkutatni és azonosítani.
A kooperáció eredményeképpen a soproni és a megyei rendőr-főkapitányság rendőrei elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították S. Tamás 45 éves, L. Brigitta 29 éves győri illetőségű személyeket. A nyomozók mindkét személyt - őrizetbe vételük mellett - csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A soproni rendőrök a büntetőeljárás során szintén a fenti bűncselekmények miatt elfogták és kihallgatták R. Krisztián 31 éves győri lakost, aki S. Tamás egyik bűntársa volt. A két férfi kihallgatásán beismerte a bűncselekmények elkövetését.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.