Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Szeptember 05. 06:25, szombat | Belföld
Forrás: mti

Újfajta adathalászatra figyelmeztet az egyik bank

Újfajta adathalászatra figyelmeztet az egyik bank

A korábbiaknál jóval kifinomultabb eszközökkel kivitelezett, e-mailben megvalósuló adathalász támadásra figyelmeztet az MKB Bank: a csalók a bank nevével visszaélve küldenek adategyeztetésre felhívó e-mailt.

Az MKB Bank nem kér ügyfeleitől személyes és banki adatokat sem telefonon, sem e-mailen keresztül - hangsúlyozza a bank a közleményében.

A levél tartalma nyelvtanilag helyes, megfelelő magyarsággal fogalmazott. Ezért ez az e-mail - ellentétben a korábban jellemző nyelvtanilag helytelen, helyesírási hibákat tartalmazó levelekkel - nem ad egyből gyanúra okot.

Az adathalász e-mailben található linken keresztül a csalók immár nemcsak az ügyfelek netbanki belépőkódjait, hanem kártyaszámukat és elérhetőségüket (e-mail cím, telefonszám) is kérik. Az adathalász e-mailben szereplő telefonszám nem köthető az MKB Bankhoz.

Kérik, amennyiben bármely ügyfél ilyen tartalmú e-mailt kap, semmiképpen ne kattintson a linkre, adatait ne adja meg, és azonnal törölje az e-mailt. Abban az esetben, ha valaki mégis megadta adatait, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az MKB Bankkal.

Címkék: adathalászat, bank, hacker

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.