Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. November 12. 07:50, vasárnap | Helyi

Újra nyitva a GYIK Rendezvényház

Újra nyitva a GYIK Rendezvényház

Nagy sikerrel és teltházzal tárta ki kapuit a GYIK Rendezvényház szombaton a látogatók előtt 😍ahol Márton-napi programokkal várták a érdeklődő családokat, kicsiket és nagyokat.

Az üzemeltető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. újragondolta a ház működését, akik szeretnének egy olyan közösségi teret létrehozni, ahol mindenki jól érzi magát és megtalálja a neki tetsző programokat, ahová baráti társaságok is be tudnak ülni egy kellemes délutáni beszélgetésre, kikapcsolódásra.

"Közművelődési feladatokat látunk el és minden korosztályt várunk. Az amatőr együtteseknek, művészeti csoportoknak is bemutatkozási lehetőséget biztosítunk, várjuk a jelentkezésüket. A földszinten kialakítottunk egy játszósarkot, kis kuckót játékokkal, ahová a ház nyitva tartási idejében, 9 és 18 óra között, bármikor bejöhetnek az anyukák a kicsikkel. Ezzel is a nyitottságunkat szeretnénk jelezni" - beszélt a terveikről és a rendezvényház újragondolt koncepciójáról Seregély Dóra, a Pro Kultúra Sopron marketingigazgatója.

"Kíváncsiak vagyunk a soproniak véleményére is, hogy ők milyen programokat, rendezvényeket látnának szívesen a GYIK-ban" - tette hozzá, és azt is elárulta, hogy a rendezvényház helyiségei nevet kaptak. A nagyterem Winkler Oszkár nevét viseli, aki az épület tervezője volt, a többi helyiség pedig az Erzsébet-kert jellegzetes növényeiről kapta a nevét.

A gyerekek mindent kipróbálhattak, alig tudtak választani a jobbnál jobb programok közül, kézműves foglalkozásokkal és családi koncerttel kezdődött a program. A koncert után a Kereplő Színház a Lúdas Matyi bábszínházi komédiát mutatta be, volt meseműhely és tánc a Sopron Balett tagjaival, a nap fénypontja az Erzsébet-kertben megtett lampionos felvonulás volt.


Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián polgármester is, aki elmondta: az újraindítási program első lépéseként a GYIK Rendezvényház újra színes programokkal várja a soproni családokat.


Túdósító/Újságíró/ Fotó: Kovács Tibor Cs.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 19:18, hétfő | Helyi

Mesebeli találkozás a Mikulással !

Ho-ho-hó! Te is várod a Mikulást?

2023. December 02. 05:20, szombat | Helyi

III. Adventi összejövetel a Kutyahegyen

Sopronban idén is megrendezésre kerül a környéken élők által kezdeményezett Ádventi összejövetel.

2023. December 01. 15:07, péntek | Helyi

Megújult a Rendelőintézet

Ma délelőtt átadták a felújított Lenkey utcai rendelőintézetet.

2023. December 01. 06:21, péntek | Helyi

MEGEMLÉKEZÉS -120 ÉV

Alapításának 1️⃣2️⃣0️⃣ éves jubileumát ünnepelte tegnap a Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.