Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 16. 11:20, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Ukrajna - A főügyész és a belügyminiszter is bekapcsolódott a harkivi bírógyilkosság vizsgálatába

Ukrajna - A főügyész és a belügyminiszter is bekapcsolódott a harkivi bírógyilkosság vizsgálatába

Mind a négy áldozatot lefejezték.

Viktor Psonka ukrán főügyész és Vitalij Zaharcsenko belügyminiszter vasárnap Harkivba utazott, hogy személyesen tájékozódjon a kelet-ukrajnai városban családtagjaival együtt brutális kegyetlenséggel meggyilkolt bíró ügyében folyó nyomozás jelenlegi állásáról.

A város Frunze kerületi bíróságának egyik bíráját, feleségét, fiúkat és annak élettársát szombaton találták holtan a lakásukban. Mind a négy áldozatot lefejezték.
A nyomozást végzők a gyilkosság okaként alapvetően két verziót vizsgálnak: a bírót vagy hivatásával összefüggésben ölhették meg, vagy hobbija miatt. Az 58 éves férfi ugyanis gyűjtő volt - közölte Vaszilij Farinnyik, a belügyminisztérium nyomozati főosztályának vezetője. A tisztségviselő azt azonban nem fedte fel, hogy mit gyűjtött a bíró.
Sajtóhírek szerint a legutolsó bűncselekmény, amelyben ítéletet hozott, egy gázolásos ügy volt. Az elkövetőre az ukrán sajtó által enyhének minősített büntetést szabott ki: három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a sofőrt, aki halálra gázolt egy gyalogost.
Az utóbbi hónapban főként kisebb lopási ügyekben, válási és ingatlanperekben ítélkezett.

Címkék: Ukrajna-bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).