Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 12. 13:01, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/törvényszék

Utánfutót lopott, majd azzal tűzifát – nem válogatott a tolvaj

Utánfutót lopott, majd azzal tűzifát – nem válogatott a tolvaj

Üzletszerűen elkövetett lopás és egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy 28 éves, Devecser melletti faluban élő férfival szemben,

aki tavaly augusztus végén, néhány nap leforgása alatt segédmotort, utánfutót és kerékpárokat lopott Ajkáról, a motor és az utánfutó alvázszámát megváltoztatta, majd a lopott utánfutóval a kolontári erdőből tűzifát tulajdonított el.

A vádirat szerint az elkövető tavaly augusztus végén éjjel egy, az utcán parkoló segédmotorkerékpárt, valamint egy utánfutót tulajdonított el Ajkán. A vádlott a motort és az utánfutót is a lakóhelyére vitte, ahol mindkettő alvázszámát megváltoztatta, a motort átfestette, az utánfutó rendszám tábláját pedig levette és elégette. Az eltulajdonított értékeket a rendőrség a férfitól lefoglalta, és a sértetteknek kiadta, azonban a járművekben okozott rongálási kár nem térült meg.

A vádlott pár nappal később ismét Ajkára ment, ahol egy zárt udvarból kerékpárokat lopott, melyek közül a kisebb értékű bicikli lefoglalásával a sértettnek okozott, közel 150 ezer forintos kár részben megtérült.

A férfi tavaly szeptember elején két társával már a Kolontár melletti erdőbe ment lopni, egy, a tulajdonát képező, rendszám nélküli személygépkocsival, és a hozzá kapcsolt -korábban Ajkáról ellopott- utánfutóval. A három vádlott az erdőből 4 köbméter mennyiségű vörös tölgy tűzifát tulajdonított el, s szállított a férfi lakóhelyére, ahol a 80 ezer forint értékű faanyag utóbb lefoglalásra került.

A járási ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá a falopás elkövetéséhez használt személykocsi elkobzását is indítványozta a vádiratában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.