Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 29. 12:47, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Vádemelési javaslat a soproni „múmiás” gyilkosság ügyében

Vádemelési javaslat a soproni „múmiás” gyilkosság ügyében

Vádemelési javaslattal zárta le a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság annak az emberölésnek a nyomozását, amely az elmúlt év novemberének végén történt Sopronban, a Bem utcában.

A gyanúsított Ausztriában élő lánya 2011. november 25-én egy Sopronban történt gyilkosságról tett bejelentést az osztrák hatóságoknál. Még aznap éjszaka a soproni rendőrök a helyszínre siettek, ahol a 68 éves áldozat után érdeklődtek. A Bem utcai családi házban tartózkodott a férfi 50 éves élettársa és 22 éves fia. A rendőrök kérdésére a nő váltig állította, hogy élettársa nincs otthon, a férfi Bécsbe utazott. Ennek ellenére a soproni nyomozók az ingatlant átkutatták, melynek udvari pincéjében megtalálták a férfi becsomagolt és ragasztószalaggal átkötözött holttestét.
A nyomozás során az asszony beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy élettársa többször bántalmazta, zaklatta, gyakran volt alkoholos állapotban. A gyilkosság estéjén is ittasan tért haza. Szóváltásukból vita kerekedett, melynek hevében ő élettársát eszméletvesztésig fojtogatta. Ezt követően egy konyhakéssel megvágta az idős ember nyakát, majd egy feszítővassal többször fejbe vágta.
A vizsgálat megállapította, hogy az asszony 22 éves fia segítségével csomagolta be a holttestet, s rejtette el a pincében. Csak másnap akarták az élettelen testet elföldelni, de cselekményük kudarcba fulladt. Szomszédjuk zavarta meg őket tevékenységükben.

A nyomozás során az orvos szakértői vélemény nem támasztotta alá az asszony állítását, miszerint élettársa a bűncselekmény idején ittas állapotban volt. A férfi vérében a szakértő nem talált alkoholt.
A vizsgálat kiderítette, hogy a nyár folyamán a férfi élettársára íratta soproni ingatlanát, melyet időközben meggondolt, s végrendeletén módosítani szeretett volna. Mivel élettársa fiával is megromlott a viszonya, a fiúval már nem kívánt egy fedél alatt élni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított asszonyt aljas indokból elkövetett emberöléssel, míg fiát emberölésben elkövetett bűnpártolással gyanúsítja. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek.

Címkék: gyilkosság, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.