Hírek
2012. Március 06. 07:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Valóban egészségesebb a friss?
A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?
A UC Davis által végzett kutatás arra mutatott rá, hogy a friss termékek sokszor több tápanyagot veszítenek el, mint fagyasztott vagy konzervált társaik – írja a FoxNews.
A fogyasztók sokszor arra panaszkodnak, hogy a friss élelmiszerek drágábbak, s ez különösen igaz akkor, ha nem szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak. Ezért sok esetben jobb a fagyasztott gyümölcsök/zöldségek vagy konzervek használata, mert olcsóbbak, főzésre előkészített állapotban kaphatóak.
A fagyasztott élelmiszerek meghonosítójának Clarence Birdseye-t tartják, aki az eszkimók gyorsfagyasztott ételein keresztül figyelte meg, hogy azok csökkentik a sejtek falszerkezetének károsodását. Tehát nemcsak télen érdemes fagyasztott vagy konzerv ételeket fogyasztani – hívják fel a figyelmet a szakértők.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 21. 07:29, péntek | Belföld
Fegyvert fogott a köztársasági elnök
Sulyok Tamás a Magyar Honvédség főparancsnokaként lő- és menetgyakorlatán vett részt, az MH BHD püspökszilágyi kiképzőbázisán.
2025. November 21. 07:24, péntek | Belföld
Borult, csapadékos idő várható a hétvégén, többfelé havazhat is
Borult, csapadékos idő várható a hétvégén, pénteken és szombaton többfelé havazhat, és a szél is megélénkül - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
2025. November 21. 07:24, péntek | Belföld
Koncz Zsófia: akkor tudunk erős nemzetet építeni, ha boldogok a családok
Akkor tudunk erős nemzetet építeni, ha boldogok a családok, hiszen a családok jelentik a magyarság erejét
