Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 23. 10:57, kedd | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

Városházi eszmecsere a közigazgatásról

Városházi eszmecsere a közigazgatásról

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a soproni városházára látogatott.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a soproni városházára látogatott, ahol dr. Fodor Tamás polgármesterrel, Abdai Géza alpolgármesterrel és dr. Molnár Ágnes miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselővel folytatott megbeszélést a közigazgatás átalakításának folyamatáról.

A megbeszélésen a kormányablak működésével kapcsolatban elhangzott, hogy az eddigi tapasztalatok jók, a soproniak előszeretettel veszik igénybe a szolgáltatást nem csak ügyintézéskor, hanem információkéréshez is. Szó esett a járási hivatal kialakításáról is. A vendéglátók arról tájékoztatták a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy a Fő tér 5-ben, a korábbi Vármegyeházán kap helyet a járási hivatal, mindez egyszerűsíti az ügyintézést, hiszen továbbra is a Fő tér közvetlen közelében el lehet majd valamennyi kormányzati-, és önkormányzati ügyet intézni.

Elhangzott, hogy minden infrastrukturális feltétel adott lesz az egyablakos ügyintézéshez, hiszen a kormány célja a közigazgatási rendszer átalakításával is az, hogy megkönnyítse az ügyintézést a polgárok számára. A járási rendszer kialakításának lényege, hogy ne az állampolgár menjen az ügy után, hanem a kormányablakok révén az ügyintézés legyen egyszerűbb és könnyebben elérhető az emberek számára.

Dr. Navracsics Tibor október elején jelentette be sajtótájékoztatón, hogy mindössze néhány technikai jellegű jogszabály megalkotása szükséges ahhoz, hogy lezáruljon a járási rendszer kialakításával kapcsolatos jogi folyamat. A miniszterelnök-helyettes tájékoztatása szerint jelenleg is zajlik a járási hivatalvezetők kiválasztása, a tervek szerint a kinevezéseket december első felében vehetik át a szaktárcától az új hivatalok vezetői.

Dr. Navracsics Tibor megtekintette a Tűztorony felújítási munkálatait. Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta, hogy az egyik leglátványosabb feladat október 24-én kezdődik, akkor kezdik el bontani a toronydarut. Ezzel párhuzamosan a kivitelező dolgozik a Kulcspont – Turisztikai központ és a Várfalsétány kialakításán.

A miniszterelnök-helyettes a megbeszélést követően az Alkalmazott Művészeti Intézetben nyitotta meg a Designed inHungary című kiállítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.